face-734906_640

OBS: Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra.

Alisha växte upp i en välbärgad muslimsk familj i ett land i Nordafrika. Hennes mor var däremot fransyska och hade kristen bakgrund. När barnen var små berättade hon i hemlighet för Alisha och hennes syskon om Jesus och hans kärlek till dem. Dessa berättelser sådde ett frö av tro på Jesus i Alishas hjärta. Men allt eftersom tiden gick och hon blev äldre, växte Alisha allt mer in i det muslimska samhälle där hon bodde.

Alisha har sökt efter Gud i hela sitt liv. I 18 år var hon involverad i en konservativ islamistisk rörelse – hon trodde att det var bästa sättet att behaga Gud. Hon trodde också att hon därigenom skulle få svar på alla de frågor hon hade om Koranen och profetens liv. Men det enda svar hon fick från imamen när hon ställde sina frågor, var att vanligt folk inte ska ifrågasätta det som står i Koranen. De ska bara acceptera vad som är skrivet, eftersom boken har kommit från Gud. När sedan terrorister utförde bombdåd i Alishas hemstad lämnade hon gruppen.

Det som hänt väckte bara ytterligare frågor som inte fick några svar. Förra året upptäckte Alisha att hon hade bröstcancer, och hon blev opererad. Såret blev inflammerat och ville inte läka ordentligt. Då lämnade hon staden där hon bott och köpte ett enkelt hus på landsbygden. Där skulle hon söka stillhet och tystnad för att, som hon trodde, leva sina sista dagar. En dag när hon satt och bläddrade bland de många kanalerna på tv, fick hon in en kristen satellitkanal på arabiska. Det var Al Hayat, som IBRA sänder många program på. I programmet talades just då om skillnaden mellan islam och kristendom.

För Alisha var det som att allt plötsligt föll på plats! Alla de frågor hon funderat över under så många års sökande blev besvarade. Allt blev med ens så klart och tydligt för henne. Hon tog omedelbart emot Jesus som sin frälsare. Al Hayat blev en ständig följeslagare. En tid därefter, i ett av programmen, kom ett profetiskt tilltal från programledaren till en kvinna som blivit opererad för bröstcancer i sitt högra bröst – nu skulle hon bli helad. Alisha kände att budskapet gällde henne och gick fram och la sin hand på tv-rutan och bad. Hon kände omedelbart att något hände ikroppen, ett under höll på att ske! Redan nästa morgon var såret läkt – också. hennes man var tvungen att erkänna att något övernaturligt hade hänt!

Strax därpå tog sig Alisha till en kyrka i närheten. Hon bad prästen om att få ta del av nattvarden och få bli döpt. Prästen sa att hon inte kunde ta del av nattvarden utan att först vara döpt. Men döp mig då! sa Alisha. Det vågar jag inte, löd prästens svar. Vi kan råka i svårigheter eftersom du har muslimsk bakgrund. Han rådde henne att åka till Frankrike och döpas där, eftersom hon också hade franskt medborgarskap.

Men i stället tog Alisha kontakt med IBRAs kontor på Cypern, vars telefonnummer och adress hon sett annonseras i tv-rutan på Al Hayat. Efter brevväxling och flera telefonsamtal kontaktade IBRA sina uppföljningsarbetare i landet. De hörde av sig till Alisha och åkte för att hälsa på henne. De ledde henne framåt i tron på Kristus, och hon började gå till deras lilla husförsamling.

Där fick hon delta i nattvarden för första gången i sitt liv. Hon grät av glädje när hon fick ta del av Herrens måltid tillsammans med sina nya trossyskon. En tid därefter blev hennes önskan om att bli döpt också uppfylld. Dopet ägde rum i badkaret hemma hos IBRAs lokala medarbetare. Alishas liv är totalt förvandlat! Hon har fått svar på många frågor och har hittat tillbaka till sin barndoms Jesus.

FOTNOT: Artiklen är hämtad ur boken ”Funnen av Gud”, utgiven av IBRA.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.