Östafrika

Tanzania
Kenya
Uganda
Rwanda
Burundi
DR Kongo
Eritrea
Etiopien
Somalia
Syd Sudan
Mozambique
Djibouti
Malawi
Zambia

Östafrika har varit platsen för stora missionsinsatser från svensk pingstförsamlingar. Många hundra missionärer har gjort sin livsinsats här. Redan på 1960-talet ??? etablerades IBRAs arbete i detta område. Samordning för arbetet sker idag från Tanzania men når hela området från Sydsudan i norr till Mocambique i söder. På senare år har arbetet satt särskilt fokus på att nå Swahilikusten. Hit har färre missionärer kommit och majoriteten konverterade till islam när slavhandlare från arabisktalande folk kom. Under några år har sändningar på FM stationer längs Swahilikusten gjorts. De senaste åren har man jobbat aktivt med programinnehåll som vägleder in att själva läsa och upptäcka i Bibeln. Konceptet har betonat att DELA och INBJUDA fler i läsningen. Idag möts drygt 700 grupper utmed den muslimska Swahilikusten.

De senaste åren vet vi att det i drygt 100 grupper skett dopförättningar. Alltså man läser, tror och följer bibelns undervisning om dopet. Undervisningsbehovet stort och det saknas biblar i området. Det finns exempel på att fyra församlingar delar på en och samma bibel.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Säg Ja nu och ge en gåva. Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 100 länder på 60 språk. Bli månadsgivare ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.