love-699480

Trots påtryckningar vägrade hon lämna sin man när han blev kristen. Hela livet rasade runt dem. Han förlorade jobbet, de fick fly för sina liv och familjen vände dem ryggen. Hon tvivlade på om det verkligen var värt alla uppoffringar, men när dottern blev svårt sjuk så hände något hon aldrig kunnat förutse…

Att lova att älska någon i nöd och lust kan få ett högt pris. Det är något som Bilkis har fått erfara mer än de flesta.

Hennes man Nazimuddin var en respekterad koranlärare när han en dag blev kristen. Det var en process han haft under en längre tid. En fråga som pockat på hans uppmärksamhet var ”vilken väg leder till frälsning”. En fråga som han en dag oväntat fick svaret på när han råkade få in Ibras program på sin radio.

Att vara muslim och bestämma sig för att bli kristen kan vända upp och ned på hela ens värld.

”Mina föräldrar ville att jag skulle skilja mig för att jag inte skulle tvingas att bli kristen”, säger Bilkis.

Men Bilkis lämnade inte sin man.

Konsekvensen blev att både hennes föräldrar och hans familj helt bröt kontakten.
Självklart kunde han inte heller behålla sitt arbete som koranlärare.

”Verkligheten är grym. Jag har varit tvungen att lämna mycket. Det är smärtsamt för mig som människa, men det är verkligheten”, säger hon.

En natt vaknade Nazimuddin och fick syn på en man med ett svärd vid sidan av sängen.

”Han tänkte mörda mig!” säger han.

Familjen flyttade omedelbart och fick lämna allt bakom sig.

Dottern Brishti hade varit sjuk sedan hon var 18 månader gammal och haft återkommande lunginflammationer. Alla pengar gick till behandlingar, men ingenting hjälpte. En dag hände något som förändrade allt.

Den här speciella dagen var Brishti och Bilkis hemma. Två män knackade på dörren och Bilkis släppte in dem sedan de förklarat att de var sända av Yusuf (den man från Ibra som hjälpt Nazimuddin till tro).

De lyfte upp Brishti i knäet och bad för henne.

”När de lämnat huset var plötsligt min flicka helt frisk. Hon har inte blivit sjuk sedan dess!” säger Bilkis.

”Hon har inte ens varit förkyld under de två åren som gått”, säger Nazimuddin med ett brett leende…

När Nazimuddin frågade Yusuf om de två männen, vet han ingenting om dem. Vilka var de? I efterhand är det lätt att tänka att det kunde varit änglar.

”Det här var absolut något som Jesus gjorde. Det var det bästa som kunde hända! Från och med då tror jag på Jesus av hela mitt hjärta”, säger Bilkis.

Nazimuddin tycker att det tydligt framgår av Koranen att Jesus är den sanna vägen till frälsning och att fler muslimer skulle upptäcka det om de verkligen följde Koranen.

”I exempelvis surat el imran står det att han är Guds ord och Guds ande. Liknande finns på flera ställen i Koranen. Om alla muslimer förstod dessa sanningar – att han kom för att ta våra synder på sina axlar och att han gav oss liv på korset och att han utgjöt sitt blod och att vi blir heliga genom hans blod om vi mottar honom – kan de komma till himlen”, säger han.

 

 

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.