Turkiet oktober 2010 MarLev (229)

Den första kristna människan någonsin som Hatice träffade bar på en röd bok som det stod ”Evangeliet” på. Den såg exakt ut som den bok hon drömt om natten innan. Nu var hennes uppmärksamhet fångad …

Hatice skulle kunna vara en helt vanlig, turkisk, muslimsk, medelålders, frånskild tvåbarnsmor. Och så var det hon levde tidigare. Hon läste Koranen och bad sina fem böner varje dag och fastade under ramadan. Men hon upplevde inte att det påverkade henne på något bra sätt.

Tvärtom var jag alltid arg och upprorisk”, säger hon.

En dag råkade hon få in Kanal Hayat* och orden som strömmade mot henne från tv-apparaten fick hjärtat att fatta eld.

Jag hade aldrig hört någon säga det förut, att Jesus är Frälsaren”, säger hon.

Efter att bara ha sett några program bestämde hon sig för att tro.

Jag bestämde mig ensam i mitt eget hem. Jag kunde inte stå still av glädjen jag kände och jag ville berätta om det för andra”, säger hon.

Hatice är en handlingens kvinna och hon ringde Kanal Hayat för att hon ville träffa någon som var kristen. Hon var full av förväntan inför det första mötet.
Natten innan drömde hon om en kvinna som kom hem till henne och sträckte fram en röd bok som hon hade med sig. ”Evangeliet” stod det på den och kvinnan sa:

Det här är Sanningens bok och det du lär dig från den ska du dela med dig av till andra.

När kvinnan från Kanal Hayat kom hem till mig dagen därpå, tog hon upp en bok ur sin handväska. Den var röd med titeln ”Evangeliet”. Den såg exakt ut som boken i drömmen.”

Hatice blev inte bara sanndrömmare. Även andra förändringar märktes i hennes liv. En kärlek genomströmmade henne och mjukade upp de hårda kanterna som tidigare frustrerat hade vänt sig mot andra i hennes närhet.

Nu kände jag kärlek till dem som jag tidigare önskat illa och som jag hatat. Världen blev liksom vackrare omkring mig. Det kändes som om allt höll på att skapas just då, som om tillvaron var ny!

Det var inga svårigheter för henne att följa uppmaningen i drömmen. Hon samlade genast sina väninnor hemma hos sig och de såg på programmen från Kanal Hayat tillsammans. Men alla har inte varit lika positiva. Många vänner och grannar reagerar negativt. Hennes ex-man är mycket aggressiv, liksom hennes mamma och syskon, och kallar henne ”kafir”, otrogen. De anser att hon skämt ut hela släkten.
Ändå kan hon inte låta bli att fortsätta berätta om Jesus.

Hatice började be om att fler skulle bli frälsta i hennes område och att det skulle bildas en församling i hennes stad.
Ett år efter att hennes hjärta satts i brand, har ytterligare tre kvinnor blivit frälsta i hennes område och de möts nu regelbundet tillsammans med ytterligare fem personer och har bildat en husförsamling.

Jag har bestämt mig för att följa Jesus vad som än händer. Ända in i döden om det skulle krävas. Det är jobbigt när människor väljer att ta avstånd från mig. Men jag föredrar ändå att tro eftersom det gör mig så glad”, säger hon.

* Kanal Hayat är en turkisk tv-kanal som sänder kristna program 24/7 och stöds bland andra av IBRA.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.