cross-691115

Idag är årsdagen av det folkmord på armenier, syrianer och greker som Ottomanska riket påbörjade för exakt hundra år sedan. Trots försöken att utplåna de kristna grupperna finns en spillra kvar i dagens Turkiet. Nyligen utökade Kanal Hayat (IBRAs tv-satsning i Turkiet) sitt språkutbud till att även innefatta syrianska för att nå den specifika gruppen.

Kanal Hayat har även ett program på turkiska som vänder sig till syrianer (och kurder och turkar) i den sydöstra delen av Turkiet. Gulhan, syrianska som bor i Borås, producerar de programmen tillsammans med en kurdisk man. Gulhan fann själv Jesus genom Kanal Hayats program vilket gav henne en längtan efter att få sprida nyheterna om Jesus. Det har hon gjort med besked till sina vänner och släktingar, varav många idag funnit Jesus. I programmen Gulhan producerar vill hon alltid peka på att Jesus är lösningen på människans problem, vare sig det handlar om hedersmord, skev kvinnosyn eller oförsonlighet. Försoning och förlåtelse är ämnen som är högst aktuella i detta område, där både historien och nutiden pekar på motsatsen. Gulhans farfar och farbröder blev dödade i folkmordet, så hon vet vad hon pratar om. ”Jag har förlåtit dem! säger hon, men det jag mår dåligt av är att det händer fortfarande liknande, och värre saker i världen nu.” Programmen har fått enormt positiv respons, från människor som är tacksamma för utmärkta  evangeliska program, och från människor med massa frågor om tron.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.