sky-933493_640

Joel Dicko, en kristen radioarbetare i 25-årsåldern, sköts till döds utanför radiostationen i Timbuktu, Mali, i torsdags kväll. Också de två kamrater han stod och pratade med mördades.

– Han arbetade för Ibra och var en viktig länk i vår strävan att nå nya folkgrupper i Sahel, säger Marcus Svedman, ansvarig för Ibras arbete i regionen.

En beväpnad man dök plötsligt upp utanför radiostationen där lokala kyrkor producerar och sänder program. Han sköt de tre unga männen, som alla dog.

Joel Dicko var utbildad på Ibras medieskola i Togo. Han tillhörde den etniska gruppen tuaregerna i Mali och producerade på språket tamajeq en serie program för bibelupptäckar-grupper.

– Joel hade massor av energi, han var ambitiös och hans medieutbildning bidrog till att vi såg honom som en framtida ledare i arbetet med att nå hans egen etniska folkgrupp med evangelium, säger Jonathan Ballah, Ibras fältansvarige i Västafrika.

– Ibra har sorg. Låt oss be om beskydd och tröst för Joels anhöriga och för övriga medarbetare på radiostationen. Låt oss också be för de kristna tuareger som finns i norra Mali och övriga systerkyrkor i regionen och Ibras partners i området.

Ditt stöd behövs. I bön men också i resurser. Bli månadsgivare nu. Klicka här.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.