När jag kliver in i Gunnars gemytliga lägenhet i Västerås är det uppenbart att frimärken är ett stort intresse för Gunnar. Eller kanske inte. Det skall visa sig att det är missionsintresset som driver honom.

Gunnars intresse för frimärken började tidigt, redan som pojke i Sollentuna. ”Vi var ett pojkgäng som startade en frimärksklubb” berättar Gunnar. Men också mission blev tidigt en viktig del av Gunnars liv. Kallelsen skulle leda honom och hans nu framlidna hustru Margit till missionsinsatser i delar av Europa, Etiopien och Burundi. Under åren i Afrika blev det en hel del samlande av många exotiska frimärken på brev han fick hemifrån och från andra länder. 

”När jag återvände hem efter missionstjänst plockade jag upp samlandet igen”, berättar Gunnar. ”Idag får jag frimärken från många organisationer och från vänner och bekanta”. Säsongsvis aktionerar han ut buntar med frimärken på Tradera. Pengarna som kommer in går oavkortat till IBRAs arbete. ”Jag räknar allt detta som IBRAs”, säger Gunnar och pekar upp mot hyllor och kartonger fyllda med frimärken.

”Jag räknar allt detta som IBRAs”, säger Gunnar och syftar på pärmar och lådor fyllda av frimärken som täcker vägarna i sitt kontor
Kallelsen ledde Gunnar till missionsuppdrag i Europa, Etiopien och Burundi.

del av hans liv. Gunnars pappa hjälpte till med att få till sändningarna i Tanger i IBRAs begynnelse på 1950-talet. Hans pappa var också expert på kortvåg och hade licens för en amatörsändare och var mot slutat av sitt yrkesliv ansvarig för Sveriges Radios utrikessändningar. Hemma hos Åkerlund rattades IBRAs sändningar regelbundet in på radion, och frekvenser och kvalitet på sändningen rapporterades in till IBRA. Gunnars bror Gösta Åkerlund blev också en starkt inflytelserik person på IBRA. 

När Gunnar tittar tillbaka på sitt liv kan han tydligt se Guds ledning i allt från arbete till val av livskamrat. Sommarjobb i Europa i unga år som gjorde att språken som behövdes för missionsuppdrag fanns på plats. Mekanik- och teknikintresset kunde Gud använda under åren i Afrika. Han beskriver sig inte som någon god talare men det han hade intresse för och kunskap i hade Gud nytta av för sitt rikes utbredning.

Har du frimärken som du vill skänka till Gunnar Åkerlund och IBRAs arbete? Kontakta oss på 08-608 96 00 eller skicka dina frimärken direkt till IBRA, Box 151 44, 167 15 Bromma

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.