sid-15-tonny-linder-2_bea

Efter att ha varit privat månadsgivare i 25 år bestämde han sig för att också stötta Ibra genom sitt företag.

“Jag känner att jag vill nå onådda folk med evangelium så att man kan vara med och göra lite skillnad. Så enkelt och barnsligt är det. Inga märkvärdigheter”, säger Tonny Linder, egen företagare i Tonnys Gruv och Skog.

Man skulle kunna säga att Tonny Linder, 52, är en man med många talanger. Han har arbetat som undersköterska och sjukvårdsbiträde. Sen sadlade han om och började med projekteringsborrning inom vilket han senare också startade företag med en kollega.

Sedan 2014 arbetar han i det egna företaget Tonnys Gruv och skog med skogsvård. Det handlar om rottjänster för privatpersoner.

“Mest är det att fälla träd, transportera träd, röjning och huggning. Det är slit och släp och inget glamoröst med det. Det blir inga stora vinster heller, men det  går runt. Nu skulle jag behöva anställa en till, men det är ju viktigt att det blir rätt person”, säger Tonny Linder.

Om vintrarna när skogsröjningen inte har säsong, provkör han bilar för VAG-gruppen.

Han är uppväxt i Filadelfiaförsamlingen i Sorsele och kan inte minnas den allra första kontakten med Ibra.

“Förmodligen var det på Lappis eller något besök i församlingen som jag bestämde mig för att bli månadsgivare”, säger han.

I våras när han läste Ibra Signalen om Magnus Eriksson som fått två veckors arbetstid för Ibra betalt av sin arbetsgivare, kände han att han också ville göra någonting.

“Jag följde uppmaningen som stod i tidningen att kontakta Ibra. Det gick väldigt lätt. Först hade jag bara tänkt att skänka ett bidrag, men sen blev det en annons i tidningen. Det var inga stora pengar, men jag vill göra vad jag kan”, säger Tonny Linder.

Sen började tankarna komma om att göra ytterligare något.

“Jag skulle vilja vara ambassadör för Ibra och resa runt i Norrbotten, Västerbotten i inlandet – kusten klarar nog sig själv. Jag har redan frågat två ungdomar som precis varit ute på missionsuppdrag och de känner också starkt för det. Nu ska det bara bli bestämt”, säger Tonny Linder.

Han är van mötesledare i församlingen och en av fyra som alternerar eftersom de inte har någon pastor. Dessutom är han med i församlingsledningen och styrelsen.

“Jag tycker inte alls att det jag gör är särskilt fantastiskt eller märkvärdigt. Jag är bara en människa som vill hjälpa till och göra lite skillnad”, säger han.

Tonny Linder vill gärna uppmuntra fler företagare att göra samma sak.

“Om ni känner att ni vill stödja Ibra, så gör det. Det är bara ett mejl och prata lite grann om vad man kan vara med och göra. Det spelar ingen roll vilken summa man är med och ger, bara man är med”, säger Tonny Linder.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.