Distansbibelskolan

Distansbibelskolan ger ledarträning för församlingsledare ute i världen. När tillväxt sker finns det alltid behov av bibelundervisning och ledarträning. Genom distansbibelskolan får ledarna en grundläggande bibelkunskap för att fungera i sina uppgifter.

Där kyrkor och församlingar växer, där växer också behovet av att träna och utbilda ledare. Distansbibelskolan är ett redskap för församlingar runt om i världen att träna och utbilda ledare på distans. Vi säger också att vi vill finnas för den förföljda kyrkan. För kyrkor och samfund i länder där det inte, på grund av förföljelse, är möjligt att driva en traditionell bibelskola. Med media som verktyg kan också fördjupningen i Bibeln bli möjlig. Distansbibelskolan finns i Europa, Sydamerika, Östafrika, Västafrika och Nordafrika.

Vittnesbörd från en elev i Asien

”Jag är språklärare och har två barn som är 17 och 5 år gamla. Under pandemin var skolan stängd och jag förlorade mitt lärarjobb. Vi kunde heller inte samlas i församlingen. Jag kände mig mycket begränsad och isolerad, på gränsen till deprimerad.  Jag riskerade att bara ha min dåliga ekonomi och mina problem i fokus.  Jag förstod att om jag bara fortsatte i den negativa spiralen skulle jag gå under.

I början av pandemin drabbades vi inte så hårt i vårt land, men den andra vågen slog till mycket hårt. Vi hade fullständig ”lockdown” och många av ledarna och pastorerna dog.  

Jag tackar Gud att jag just i den perioden tog beslutet att förkovra mig i Guds Ord.  Bibelklasserna har gett mig ett nytt liv med Gud! Mixen av att både kunna läsa lektionsmaterialet och att lyssna på MP3 spelare hjälpte mig. Då kunde jag fördjupa mig även när jag jobbade med sysslorna här hemma.  

Jag fick upp ögonen för Guds möjligheter mitt i mina begränsningar och att jag inte lever bara för mig själv. Det finns ett uppdrag som är mitt. Pandemin begränsade ju hur tron kunde delas, men jag känner att jag fick förberedas för att ta hand om nya människor nu.”

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.