Lärjungar som gör lärjungar

Längtar du efter att fler människor i din närhet ska upptäcka Jesus?  


Det du har läst på visitkortet är grunden till världens äldsta missionsstrategi. Allting börjar med Bibeln. Det är vår guide! Att läsa bibeln och låta texterna influera vår vardag bidrar faktiskt till lärjungaskap och lärjungaskapande.  

Men vad betyder egentligen lärjungaskapande? Det innebär att människor som följer Jesus berättar för andra människor om Jesus. Människor som inte tidigare följt Jesus. Som får möjligheten att höra evangeliet och börja följa Honom! 

Lärjungaskapandet blir helt enkelt resultatet av att följa Jesus. Precis som missionsbefallningen säger! Det är vårt uppdrag att göra alla folk till lärjungar. 

Världens äldsta missionsstrategi – Ordlista

Discovery Bible Study (DBS) – I en Bibelupptäckargrupp läser och upptäcker man Bibeln tillsammans med andra. Tillsammans diskuterar man vad texterna betyder och vad den säger om olika saker. Tänker du att texten är sann? Hur ska du låta den influera din vardag?  

Desciple Making Movement (DMM) – Lärjungar som gör lärjungar! Den som läser Bibeln och låter sig influeras av det som står blir en lärjunge till Jesus. En lärjunge kan inte låta bli att dela evangeliet vidare till nyfikna personer i sin närhet. När lärjungar delar evangeliet vidare och leder andra in i lärjungaskap blir det till en rörelse som aldrig slutar växa – en lärjungarörelse som tar budskapet om Jesus till jordens yttersta gräns.

Material för din hemgrupp

Bibelupptäckargrupper finns i precis hela världen och leder många gånger till rörelser av lärjungar som sprider evangeliet vidare. Många människor har upptäckt Bibeln för första gången eller på ett djupare plan med metoden som hjälp. Du kanske skulle vilja prova? Här kan du ladda ned materialet kring hur DBS fungerar till din hemgrupp. Upptäck Bibeln tillsammans!  

Om lärjungarörelserna på Swahilikusten

Evangeliet sprids som en löpeld på Swahilikusten! Anledningen är att helt vanliga människor börjat upptäcka Bibeln tillsammans. Man sätter Ordet och Jesus i centrum och sprider budskapet vidare till människor som aldrig tidigare hört det. 

Detta har resulterat i en stor rörelse av lärjungar som sprider evangeliet längs hela Swahilikusten. I många muslimska miljöer har budskapet om Jesus nått, eftersom människor som upptäckt Jesus sprider budskapet till människor som annars varit helt onådda! 

Se och lär dig mer om hur budskapet om Jesus sprider sig i Östafrika på vår Youtube-kanal.

Har du frågor? Hör gärna av dig

08-608 96 00| info@ibra.se

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.