Arabiska halvön på väg in i en ny tid

I Mellanöstern finns det ett område där längtan efter Jesus blir extra tydligt just nu. Den platsen heter Arabiska halvön. Samtidigt som olika tecken tyder på att längtan efter Jesus ökar – ökar också möjligheterna att sprida evangelium. Det är bara att konstatera: tiden är kommen för att sprida namnet Jesus på Arabiska halvön.

På Arabiska halvön är kontrasterna riktigt stora. Här finns både rika oljestater och några av världens fattigaste länder. Men trots alla olikheter finns det en gemensam faktor. Det finns knappt någon som har fått höra evangeliet. 

Att sprida evangelium på Arabiska halvön har tidigare känts som en omöjlighet. Många länder har varit helt stängda och det har varit svårt att nå nya människor. 

Men nu vittnar våra partners om tecken på ett fönster av nåd. Om en unik möjlighet som öppnats för att evangeliet ska kunna träda in. För att namnet Jesus ska bli känt och upphöjt bland arabiska halvöns invånare. Ett nytt kapitel är här. Tillsammans kan vi sprida namnet Jesus på arabiska halvön.

,Media – ett viktigt verktyg
Våra medarbetare på Arabiska halvön använder i hög utsträckning sociala medier för att nå ut till nya människor. Särskilt till den yngre generationen som spenderar mycket tid på sina telefoner. Den yngre generationen är högutbildade och har exponerats för andra idéer och tankar än det islamska, på ett sätt som ingen tidigare generation har varit. Det är på sociala medier dessa unga människor söker svar på livets stora frågor. Därför jobbar våra medarbetare med att dela evangeliet online för att namnet Jesus ska finnas tillgängligt för den som söker och längtar.

Många påstår att sociala medier är ett fängelse, men jag är övertygad om att det är porten till frihet. Jag tackar faktiskt Gud för TikTok – det öppnar så många dörrar.

– IBRAs medarbetare på Arabiska halvön

Tillsammans kan vi dela namnet Jesus på Arabiska halvön

I Jemen producerar vi barnprogram för radio. Barnen är en jätteviktig del i missionen och kan ofta vara en nyckel till att hela familjer kommer till tro. Ge en gåva till produktion och sändning av barnprogram i Jemen.

100 kr – sändningskostnad för 3 minuter
7000 kr – produktionskostnad för 15 minuter

Olika kampanjer på sociala medier är jätteviktiga för att komma i kontakt med nya människor på Arabiska halvön. Genom att marknadsför kampanjerna når vi ännu fler. Marknadsför en kampanj på sociala medier…

200 kr – i ett dygn
1400 kr – i en veckor
6000 kr – i en månad

Många på Arabiska halvön har fått höra evangeliet för allra första gången. De läser Bibeln med andra nyfikna personer och upptäcker dagligen Guds Ord. Nu längtar de efter är att lärjungatränas och få lyssna till någon som gått före. IBRAs lokala team står redo att besöka dessa grupper. Vill du sponsra ett sådant besök?

250 kr – ett besök till en bibelupptäckargrupp
1250 kr – fem besök till en bibelupptäckargrupp
2500 kr – trettio besök till en bibelupptäckargrupp

Swisha en gåva till 9000761, märk ”AH” så är du med och gör det möjligt för fler att lära känna Jesus på Arabiska halvön

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.