Välkommen till 2023 års upplaga av 30 dagar i bön för muslimvärlden

De senaste åren har världen ställts inför många utmanande situationer. De globala och lokala effekterna av coronavirusets pandemi, krig, inflation och andra hotande kriser riskerar att överväldiga oss. Vi kan ofta känna som författaren till Romarbrevet 8:26, som bekände, “…vi vet ju inte hur vår bön egentligen bör vara, men Anden vädjar för oss med rop utan ord.”

30 dagar förbereder innehållet för den årliga böneguiden flera månader i förväg, utan att veta vad som kommer att hända under ramadan och vad världen står inför då. I år bestämde vi oss för att låta temat för våra böner för den muslimska världen vara hopp och glädje, snarare än tragedier och utmaningar. Samtidigt som vi fortsätter att be för behoven bland muslimer, lyfter vi under 2023 fram de uppmuntrande berättelser som finns från muslimska länder och sammanhang och fokuserar våra böner på att se ännu fler positiva saker hända.

Du får läsa vittnesbörd från nytroende och församlingsplanterare, och möta både individer och grupper som visar mod och vänlighet och som arbetar med målet att välsigna andra. 

Under söndagarna ber vi dessutom extra för några av Sveriges utsatta områden – platser där många muslimer lever och bor. Vi hör härliga berättelser om hur hoppet bryter fram även i Sverige. Tillsammans ber vi att Gud låter sin godhet skölja över hela den muslimska världen ännu mer.

Följ med i bönen via appen ”30 dagar i bön” där du laddar ner dina appar eller beställ bönehäftet

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.