mumbai-390543_640

Under den här veckan pågår tre ledarutbildningar med fokus på Lärjungaresan parallellt i Mumbai, Kairo och Istanbul. Alla tre platserna har ungefär tjugo deltagare vardera.

”Nu behöver vi all förbön vi kan få”, säger Niclas Collén, fältansvarig för Ibra globalt.

Till Mumbai, delstatshuvudstad i Maharashtra i Indien, kommer tjugo pastorer från olika församlingar för att bli tränade. De har redan nu gått nivå ett i Lärjungaresan och har startat upptäckarbibelstudiegrupper.

Sedan augusti förra året har 123 nyckelpersoner engagerats, 81 upptäckarbibelstudiegrupper (DBS-grupper) har startat, varav 15 i andra generation och en i tredje! Fantastiska siffror!

Turkiet:

Arbetet med Tv-kanalen Kanal Hayat är mest riktat mot området kring Turkiet/Mellanöstern. Här har tjugo nya uppföljningsarbetare rekryterats som nu ska bli tränade. Det är dock oroligt generellt i Turkiet just nu och arbetet där har stött på stort motstånd även på andra sätt. Fyra av deltagarna har blivit allvarligt sjuka och en av dem dog häromveckan i en hjärtattack.

”Det är svåra miljöer att agera i och när vi dessutom möter sjukdom blir det stora påfrestningar på våra medarbetare”, säger Niclas Collén.

Egypten och Indien:

Kairos träningsvecka är särskilt inriktad på hur de ska skapa innehåll till olika media. Såväl Istanbul som Mumbai och Kairo finns i utsatta regioner och finns med bland Ibras högst prioriterade områden.

”Resultatet av arbetet den här veckan kan mycket väl mynna ut i sextio nya upptäckarbibelstudiegrupper på sikt”, säger Niclas Collén.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.