Som kristen är bön en central och naturlig del av livet. I Jakobsbrevet 5:16 står det att ”den rättfärdiges bön har kraft och gör därför stor verkan”. IBRA existerar för att sprida budskapet om Jesus till alla människor på jorden och i detta stora uppdrag är bön, alltså samtalet med Gud, centralt. Under den kommande månaden ska vi därför fokusera extra mycket på bön i våra kanaler. Varje vecka kommer vi lyfta en utav de regioner som IBRA jobbar i, och publicera konkreta böneämnen som våra medarbetare ute på fält har rapporterat in. Tillsammans med dig vill vi be för dessa situationer, så stäm gärna in i bönen!

Mellanöstern & Nordafrika


Böneämne 1

På många platser i Mellanöstern och Nordafrika möter kristna ofta förföljelse. Därför vill vi idag lyfta våra lokala medarbetares säkerhet och hälsa som ett böneämne. Som vi tidigare rapporterat har responsen i dessa områden ökat kraftigt sedan pandemins start. Detta är fantastiskt, men sätter också hård press på våra uppföljningsarbetare. Be gärna för våra medarbetare som just nu känner sig utmattade, och som dessutom riskerar att bli extra utsatta på grund av deras arbete.  

Böneämne 2 
Även om världen på många sätt stått stilla de senaste månaderna har Gud inte slutat arbeta i människors liv. I Mellanöstern och Nordafrika har exempelvis nya projekt startats, och mediakampanjer pågår för fullt. Be gärna för de projekt som pågår i detta område, att de ska få vara framgångsrika och bära frukt! 

Västafrika

Böneämne 1
I norra Senegal har våra lokala samarbetspartners ansökt om licens att få starta en ny radio-kanal. Om vi får licensen beviljad innebär det att vi kan nå många strategiska områden med våra radioprogram, bland annat det onådda Fulani-folket. Be med oss att licensen blir beviljad! 

Böneämne 2 
Togo driver vi en mediaträningsskola som betjänar stora delar av Västafrika genom att utbilda mediamissionärer. Personer från olika länder reser till Togo för utbildningen, och blir där rustade för att ta evangeliet vidare till onådda platser. Just nu behöver skolan hitta fler samarbetspartners, för att bredda sitt nätverk och kunna fortsätta med sitt arbete. Be med oss att nya samarbetspartners dyker upp och att skolan, med sitt viktiga uppdrag, kan drivas vidare! 

Böneämne 3 
Tchad arbetar IBRA främst i huvudstaden, men vi vill inte stanna där utan fortsätta nå ut längre österut. Be gärna med oss för att dörrar ska öppnas för expansion att ske att fler människor i Tchad får höra om Jesus! 

Östafrika

Böneämne 1
Be att alla de troende som fängslats (även barn) i Somaliland skall återfå sin frihet och att förföljelsen ska avta så de troende som flytt kan återvända hem.  

Böneämne 2
Vecka 43 hölls en träning för församlingplanterare på Swahilikusten. Be att träningen får vara till nytta för deltagarna och att det ska få ge långtgående resultat.    

Böneämne 3
Be att de 300 audiobiblar som är på väg från Kanada till norra Moçambique kommer fram till de behövande av den onådda folkgruppen Mwani. 80 familjer väntar ivrigt på att kunna starta bibelupptäckargrupper. 

Turkbältet

 

Böneämne 1
Varje vecka sänder vi tv-program på azeriska över Armenien och Azerbaijan. Programmen syftar till att nå både vuxna och barnJust nu har återigen en konflikt uppstått mellan Azerbaijan och Armenien vad gäller området Nagorno Karabakh. Be med oss för områdets stabilitet, fred och trygghet för människorna. 

Böneämne 2 
Turkiet finns det många städer med mer än 100 000 invånare som inte har någon kristen församlingFör två månader sedan riktade vi en mediakampanj  Instagram till unga människor i en av dessa städer. Vi fick positiv respons och inom några veckor planerar vårt team att träffa några av de som är intresserade av att  veta mer. Be för dessa möten och att våra medarbetare ska kunna vägleda dem till Jesus. 

Böneämne 3 
Många unga människor i Turkiet kämpar med psykisk ohälsa och saknar framtidstro. Just nu håller vi  att utveckla en hemsida där denna målgrupp ska kunna  igenom ett enkelt kristet stegprogram. Be att många ska  hjälp genom programmet och uppleva Jesu förvandlande kärlek och kraft i sina liv. 

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.