Se, jag gör något nytt. Redan nu visar det sig. Märker ni det inte? Jag ska göra en väg i vildmarken och strömmar i öknen”. Så skrev Jesaja på sin tid.

Att ha öga för det Gud gör, kunna identifiera det och möta behov – det var Jesajas uppmaning och det behövs även i vår tid. Arbetet på Swahilikusten växer snabbt och har på många sätt tagit oväntade svängar. Det finns nu över tusen bibelupptäckargrupper och i vissa fall leds dessa till och med av imamer i moskéer. Inte så att evangeliet är förvanskat eller förminskat, men vi vet faktiskt om hela byar som förvandlats i mötet med Jesus. Människor blir födda på nytt – mitt i vad som varit en muslimsk kontext förkunnas idag ett nytt budskap.
Guds ord är verkligen fullt av kraft och tar ibland vägar vi har svårt att förutse och knappt vågat drömma om. Men plötsligt står vi mitt i ett skeende där verkligheten överträffar förväntan.
Så kan läget på Swahilikusten beskrivas. Tillväxten skapar konkreta, närmast akuta behov. Just nu är det stora behovet biblar till de nyfrälsta längs hela kusten.

Vill du vara med och bidra till att behovet av biblar på Swahilikusten möts? Skänk din gåva via bankgiro 90 00 76-1 eller swisha 9000761 och märk gåvan ”Biblar Swahilikusten”

Varför inte göra Biblar till Swahilikusten till årets julklapp. Tryck här och fixa presenten till mormor, farfar, kusinen eller kompisen. Ge en julklapp som når långt i år – ge bort en bibel som blir läst på Swahilikusten. En bibel kostar motsvarande 75 svenska kronor. Hur många kan du vara med och ge? Behovet just nu bedöms vara 10.000 personer som vill läsa, men idag inte har tillgång till en egen bibel.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.