Den starkaste upplevelsen – Gästblogg av Jasmine Börefelt

DSC_5023

Den kanske starkaste upplevelsen under Dar-veckan var att gå ut och evangelisera. Vi var på två olika områden i Dar, både inne i stan i ett muslimskt område och ute på landsbygden. Vi gick uppdelade i smågrupper ut på gatorna och berättade för människor om Jesus. Människorna vi mötte var nyfikna och välkomnande med ett väldigt annorlunda bemötande mot vad vi är vana vid i Sverige. Efter att ha lyssnat på vad vi hade att berätta under några minuter ville flera personer där och då ta emot Jesus!

Efter att ha fått göra så mycket på bara en vecka, mött så många människor känns det sorgligt att åka hem. Det känns som en alldeles för kort tid för att uträtta något men jag tror att vi alla har fått en längtan att få göra mer. Att få vara med och förändra, betyda något i andra människors liv. Men även om vi inte kan se alla resultat nu så har frön såtts och relationer byggts som kan leda till mycket mer än vad vi tror. Vi är fyllda av en tacksamhet att ha fått vara med om en resa som den här och känner nog alla att vi har vuxit på många olika sätt och framförallt fått en starkare tillit till Gud.

Ge ett bidrag


Om författaren

Jasmine Börefelt

Skärmavbild 2015-05-18 kl. 13.50.12

Jasmine är elev på linjen Bibel Kreativ, på Kaggeholms Folkhögskola. Under maj månad gästbloggar hon åt IBRA från sin resa till Dar es Salaam.