Med media når vi miljontals lyssnare, tittare, följare varje vecka i våra olika mediakanaler. På långt över 100 språk jobbar vi för att nå ut med evangeliet till människor som ännu inte fått en chans att höra talas om Jesus. Idag beräknas ca 2,7 miljarder människor inte ha haft chansen att höra evangeliet en enda gång. Vi vill nå många, men vi vill möta dem alla som unika och viktiga. Därför är uppföljningsarbetet otroligt viktigt. Från massmedia till personliga samtal och så ofta det går också ge möjlighet till personliga möten. Ibland hör folk av sig och är omedelbart redo att ta emot Jesus och be frälsningsbönen, för andra är det en process som kräver tid.

Så här såg Fatimas resa ut:

Mars – juli 2017 

Fatima skickar ett meddelande i kommentarsfältet på Facebook. Hon reagerar positivt på en kort filmsnutt som publicerats på sociala medier. Fatima bor i ett land på arabiska halvön.  

En av våra uppföljningarbetare som jobbar från ett land i Europa håller kontakten med Fatima. Först i det öppna kommentarsfältet, sedan flyttar konversationen över till Messenger och blir mer personlig. Fatima börjar ställa djupare frågor om tron. Hon får länkar till en bibelapp och till filmer som förklarar evangeliet djupare. 

Under juli månad önskar Fatima att de skall upphöra att ha kontakt, då hennes bror inte gillar att hon håller kontakt med oss.

Mars – december 2018 


Fatima hör av sig igen och förklarar att hon befinner sig i ett annat land för studier och kan återuppta kontakten. Mycket intresse kring förlåtelse och försoning. Fatima är berörd av att Jesus älskade människorna så mycket. 

Ganska tät kontakt under ett drygt halvår. Tyvärr finns ingen troende i den stad Fatima befinner sig, så kontakten hålls online. Tills den plötsligt bara upphör.

November 2019 

Uppföljningsteamet har bett för Fatima som man inte hört något från på nästan ett år. Glädjen är stor när hon hör av sig igen i slutet av 2019. Hon berättar att hon tvingats på flykt på grund av oroligheter och bott så att hon inte kunnat hålla en öppen kontakt. Men hon har haft en Bibel i sin mobil – och hon berättar att under denna svåra tid har hon tagit emot Jesus som sin Frälsare.  

Fatima får del av en online-bibelskola och kan växa i sin tro.  

Augusti 2020 
Under en resa kan Fatima sammanföras med en annan kristen kvinna i sitt land. För första gången får hon möta någon som också tror på Jesus. I slutet av deras möte formas deras ord till bön – tillsammans.  

”Där två eller tre är samlade i mitt namn – är jag mitt ibland dem” 

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.