lightstock_73344_full_erik_thunberg

OBS: Kvinnan på bilden är inte densamma som i artikeln.

– Tack Nestory! Du är den sjätte personen som på några dagar talar om för mig att Jesus älskar mig! Det måste vara så att Gud har en plan för mig. Tack, min bror! Nestory läser förvånad och glad meddelandet på facebook. För en tid sedan blev han över nätet på märkliga vägar vän med en ung muslimsk kvinna. Han visste inte så väldigt mycket mer om henne än att hon kallade sig ”Mwanaishi” och bodde i Dar es Salaam, Tanzanias största stad.

Nestory hade välkomnat henne som vän och de hade kommenterat en del av varandras inlägg. Med tiden började Mwanaishi visa intresse för de andliga frågor som Nestory emellanåt lade upp på sin ”vägg”. En dag skickade Nestory ett privat meddelande till henne där han skrev att Jesus älskar just henne. Det var det meddelandet som fick Mwanaishi att förstå att Gud nog hade en plan för henne. Några dagar och några chattrundor senare skrev Mwanaishi ett meddelande till Nestory.

– Från och med nu är jag övertygad om vad Jesus har gjort för mig och att han har en plan för mitt liv. Nu är jag frälst. Låt mig understryka det – jag är absolut säkert frälst! Detta är inget skämt! Glad tackade Nestory Gud och berättade för Mwanaishi om var hon kunde hitta en församling i närheten. På grund av sin muslimska bakgrund fick Mwanaishi ganska snart problem. Hon ställdes inför utmaning efter utmaning. Nestory försökte hjälpa så gott han kunde men det kunde bara bli på distans. Över 70 mil skilde dem åt rent fysiskt. De hade aldrig träffats ”off-line”, men förtroendet för att Nestory kunde hjälpa var stort. Han började sända henne bibelverser för att styrka och hjälpa henne att växa till i sin tro.

Efter någon månad skrev Mwanaishi:

– Min bror, nu måste du be för mig. Jag har ett sådant tryck över bröstet. Jag har svårt att andas och till och med svårt att tala. Nestory berättar att han genast skrev en bön över chatten till henne. Nästa dag fick han svar. – Jag tackar Gud. Jag hade en så fruktansvärd värk i mitt bröst. Direkt när jag läste ditt meddelande igår släppte värken. Rösten har dock ännu inte kommit tillbaka. Nestory skrev en bön till. Det dröjde en vecka, men sedan kom ett nytt, glädjande meddelande.

– Gud är verkligen Gud. Så länge jag kan minnas har jag haft problem med en fruktansvärd värk i naveln, och ibland har det kommit blod ur den. Jag har besökt många sjukhus i hopp om att få hjälp, men ingen har kunnat hjälpa mig. Till sist gav jag upp. Jag var tvungen att vänta några dagar och se, för det verkade så otroligt, men nu kan jag berätta att den dagen du bad för smärtan i mitt bröst så försvann smärtan i naveln också och blödningarna slutade. Jag är helt frisk! Jag har ingen värk längre! Jag hade ont i bröstet och det var det jag klagade över, men Gud såg mitt lidande och helade mig från det som plågat mig hela livet! Må Gud vara ärad och prisad! Du vet att människor i min omgivning inte har tyckt om att jag tagit emot Jesus i mitt liv. På natten efter att jag läst ditt meddelande drömde jag att jag var tillsammans med Jesus och att han lyfte av mig alla mina bördor. Jag är så lycklig! Tack min bror!

Nestory arbetar på Habari Maalum College i Arusha, en av IBRAs samarbetspartner. Tills i dag har han och Mwanaishi aldrig träffats ansikte mot ansikte. Men de håller fortfarande kontakt på Facebook och hon berättar om sin fortsatta vandring tillsammans med Jesus. I dag är hon döpt och medlem i en församling.

FOTNOT: Artikeln är hämtad ur IBRAs informationstidning Signalen.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.