KaggeiDar

Under hela april har en klass från Kaggeholms folkhögskola varit i Tanzania. Resans innehåll har, minst sagt, varit skiftande.

Det är tredje året i rad som Kaggeholms bibelskoleklass (Bibel Kreativ) gör en resa till Tanzania. Liksom tidigare år har de varit tillsammans med mediecollegeelever på IBRAs Habari Maalum College i Arusha i norra Tanzania. De tolv svenska eleverna har umgåtts och läst ihop med 19 tanzaniska elever. Ämnen som Kulturförståelse, Kommunikation, Storytelling och Att kommunicera tron har stått på schemat.

De senaste veckan har de 31 eleverna ihop med en svensk och en tanzanisk lärare varit i Dar es Salaam. Den tanzaniska storstaden ingår i IBRAs satsning ”Action Key Cities” och ungdomarna är där för att tillsammans med en lokal församling ”betjäna” Dar es Salaams invånare. Det har de gjort genom att vittna om Jesus, besöka sjuka, måla ett kontor, på gator, sjukhus, skolor, universitet och i kyrkor.

När de igår fick bevittna en andeutdrivning i en kyrka var det nog en annorlunda upplevelse jämfört med hur de började sin vistelse i landet; att under sitt påsklov bada och dyka på paradisön Zanzibar …

Vi har det jättebra och jag är väldigt nöjd med resan! säger Jasmine Börefelt, en av Kaggeholmseleverna. Allt vi gjort är nya upplevelser för oss som ger insikter och verkligen berör på flera olika sett. Trots våra olikheter i kultur och miljö, så har vi samma Gud och samma tro. Vi har samma mål och kan samarbeta. Det är viktigt att vi gör det, för vi har så mycket att ge varandra. Vi har nog alla i gruppen också verkligen fått uppleva att trots att vi är så långt ifrån vår bekvämlighet så är Gud med oss, lika verklig här som hemma.

De svenska ungdomarna har bloggat under resan på www.kaggeholm.se om bland annat detta:

Lektioner:
”Idag fortsatte lektionerna på temat “Faith communication” med läraren Jackson. Helskön snubbe, dessutom väldigt duktig! Det handlade mycket om att vara säker på grunden i vår tro och om att möta personer där de är.”
Arvid

Safari:
”På vägen tillbaka stannar James och ber om att få låna kikaren, och där, vad var det som låg där på en kulle om inte två lejoninnor? Och inte nog med det, vi fick även se dem komma närmare bilen och hur de omringade ett vårtsvin.”
Jasmin och Ida

Universitetsbesök:
”Vi åkte sedan till universitetet och deltog i kvällssamlingen som en grupp studenter höll i. Ida predikade väldigt bra och det var så härlig stämning att man nästan kunde ta på Jesus i luften. Efter det begav vi oss slutligen tillbaka till hotellet för middag, en välförtjänt avslutning på en lång dag.”
Marcus

Evangelisation:
”Efter frukost gav vi oss ut på evangelisation på gatan. På en timme lyckades min grupp ta oss ungefär femtio meter ned för nämnda gata, då vi stannade och pratade och delade ut broschyrer och annat material till nästan alla vi mötte på, ingen svensk försiktighet här inte. Vi i vår grupp fick se sex personer ta emot Jesus, bara sådär, vilket var häftigt.”
Marcus

“By the end of the hour, almost nineteen people got saved. Bwana Jesu asifiwe! (Praise the Lord!)”
Lena

 

 

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.