LoveLibya

Tack vare Facebook och andra sociala medier har IBRA daglig kontakt med massor av människor i det stängda landet Libyen. Men alla gillar inte det som görs. För några dagar sedan blev sajten LoveLibya hackad av en person, som gjorde sitt yttersta för att förvränga budskapet.

Som tur var lyckades administratören att återta kontrollen över Internetsajten, som via Facebook har cirka 150 000 regelbundna följare. Händelsen visar behovet av förbön för ett arbete som både är betydelsefullt och samtidigt utsatt för intrång och övergrepp.

Libyen har sex miljoner invånare som lever i ett slags krigstillstånd. Utlänningar vågar inte längre resa in i landet – inte ens de tidigare gästarbetarna från Egypten. Efter flera uppmärksammade dödsfall är nu Internet och sociala medier en huvudkanal in i detta stängda land.

IBRA ökar nu sina insatser för Libyen. Med stöd från bland annat Filadelfia Stockholm produceras just nu 26 videofilmer, som är specialgjorda för befolkningen i Libyen. Dessa kommer inom kort att läggas ut på Internet för att öka ”trafiken” till och från detta utsatta land, som så väl behöver fred och försoning efter många år med diktatur och våld.

När nu Europas blickar vänds mot flyktingströmmen från Syrien får vi inte glömma det som händer i Libyen, strax söder om Medelhavet. Även om informationen inifrån landet är knapphändig, så vet vi att det finns stora behov hos människorna där. Bed om försoning mellan rivaliserande grupper inom landet så att folk vågar se framåt!

Enligt en artikel i Dagens Nyheter nyligen finns en miljon människor i Libyen som inget hellre önskar än att lämna landet. Många ger sig ut på Medelhavet i undermåliga farkoster, och varje vecka hör vi om hur flera får sätta livet till.

Libyen behöver verklig demokrati, som lägger grunden för en framtid där människor kan känna trygghet och harmoni.

Bönemännen 

Be om att den kristna missionens kontakter med folket i Libyen via Internet får ske utan intrång från hackers och andra motståndare. Med hjälp av bön kan vi hålla denna kanal öppen!

* I ett land där det är omöjligt att samlas till gudstjänst måste man hitta nya vägar till kristen gemenskap. Be för alla som deltar i ”e-church” på Internet – eller på andra sätt söker kontakt – så att gemenskapen blir djup och meningsfull.

* Be för de hängivna personer som producerar radio och video med ett kristet budskap för Libyen, så att de hittar rätt ingångar och rätt tonfall som berör människor och leder till en aktiv Gudsrelation.

fogge

[fblike]

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.