bangkok-265036-2

Även om evangeliet predikats i Thailand sedan 1500-talet, så är fortfarande mindre än 1 procent av landets befolkning kristna, i Bangkok endast en halv procent. Många etniska grupper väntar fortfarande på att få höra om Jesus.

Stor-Bangkok har nästan femton miljoner invånare, människor från alla samhällsskikt och med vitt skilda etniska bakgrunder. Här råder mångfald. Staden pulserar av liv.

Detta är en av världens mest turisttäta städer, vilket inte underligt då Bangkok är världens varmaste huvudstad och folket är välkomnande och gästfria. Men bakom leendena göms mycket ensamhet och rädsla.

När han såg folkskarorna förbarmade han sig över dem, för de var härjade och hjälplösa som får utan herde”. Så berättas det om Jesus när han gick omkring i städerna och byarna (Matteusevangeliet 9:36).

När man går runt på Bangkoks gator och ser alla dessa olika människor, till exempel mamman som sitter tillsammans med sin nyfödda bebis under bron och tigger pengar, eller de unga flickorna i massagesalongerna, eller männen från Nepal och Myanmar som står längs med gatorna och försöker sälja kostymer till förbipasserande turister, eller studenterna som håglöst hänger i olika affärskomplex på kvällarna, så fylls man med medlidande. De är som ”hjälplösa får utan herde”. De behöver få syn på Jesus och få höra hans röst och hans kärleksfulla kallelse.

Hur ska vi kunna gör avtryck i en sådan stor stad? Om vi tränar lärjungar, som i sin tur gör lärjungar i enlighet med 2 Timoteus 2:2, så kommer vi till slut att nå hela staden!

Ibra initierade under 2014 Key City Bangkok, ett projekt där vi försöker skapa lärjungar genom medier inriktade på att nå de unga studenterna i Bangkok. Vi tror att det är rätt väg att gå, då det finns mer än 1 miljon studenter i staden. Många av dessa har aldrig haft en chans att höra om Jesus, eftersom ingen har berättat för dem.

Tillsammans med lokala- och utländska partners hoppas vi få se hur dessa unga människor blir Jesu lärjungar som i sin tur gör lärjungar. På så sätt får kommer vi att få se en rörelse som kan förvandla denna stad.

 

PATRICK ÖLUND
Ibra-koordinator östra Asien

 

Aktuella böneämnen:

* Be för Bangkoks studenter. Be att Gud räcker ut sin hand för att bota och låta tecken och under ske (Apg. 4:30). Vi vet att övernaturliga ting kan göra så att människor i det buddistiska Thailand vänder sig till Gud.

* Be att Gud reser upp och sänder arbetare som kan bärga in skörden.

* Be att vi kan hitta vägar genom sociala medier, FM-radio och TV och producera relevanta program som öppnar hjärtana för evangelium.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.