hagia-sophia-292530

Förra sommaren, 2014, återvände vi äntligen till Turkiet. Jag kommer därifrån men har sen slutet av -98 bott I Sverige. Jag är tillbaka för att jobba I mitt hemland. Vi har varit mycket i Turkiet och länge velat flytta tillbaka. Min svenske man och jag träffades en gång i landet och vi båda har haft en speciell längtan och kall hit. Nu var det Guds tid. Gud har skapat mig och frälst mig… det vill jag berätta om för andra. När jag ser människor på gatorna ger det mig kraft och jag vill att varenda en ska få möjlighet att höra det riktiga evangeliet, utan lögner och fördomar. Därför är jag engagerad i arbete med kristen media i landet.

Jag blir så otroligt glad när en medelålders turkisk man, en gammal turkmenisk kvinna eller en ung kille från Istanbul kommer till Jesus och förändras. Gud sitter inte stilla, Han gör något! Varje gång jag hör ett vittnesbörd känner jag ”Wow!”. Jag tröttnar aldrig, och kan verkligen börja gråta av glädje.

Turkiet förändras, just nu är det väldigt rörigt i landet, ett kaos som tilltagit sedan efter valet i juni. Det blir allt fler självmordsattentat. Tyvärr har konflikter mellan olika folkgrupper ökat. Det är som om landet har backat många år tillbaka i tiden. Folk är oroliga för framtiden, många vill emigrera för att ge sina barn ett bättre och tryggare liv.

Turkiet har runt två miljoner flyktingar som framför allt flytt Irak och Syrien för att överleva. Jesus talar om den hungrige, den törstige, främlingen, den nakne, den sjuke och den som är fången… dem ska vi hjälpa! Den lilla församlingen i Turkiet har gjort och gör enorma hjälpinsatser i det arbetet. Jag har ändå ett stort hopp för Turkiet, för Guds stora tankar och planer och Hans rikes utbredande. Jag vill att alla ska få chansen att höra, få vara med på i ett hörn I hans stora plan. Mitt i allt kaos ser jag att folk söker hopp och är törstiga efter Guds kärlek! Jag känner mig priviligerad över att få vara med i det Gud gör här i Turkiet och i olika delar av världen. Vill du vara med?

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.