I den muslimska staden Pemba, i norra Mozambique, har Radio Wimbe sitt kontor och sin verksamhet. För några dagar sedan fick radion ett mycket betydelsefullt besök av regeringens tjänstemän. Förutom de ansvariga för transport och kommunikation kom även guvenören i Delgado-provinsen för att besöka de anställda. 

Farida Nazario Dickson Tshombe, som är projektledare på Radio Wimbe, uppskattade besöket extra mycket. De hade gott om tid att visa upp alla sina faciliteter, presentera sina anställda och arbetet.  

 

Syftet med Radio Wimbe är först och främst att predika Jesu evangelium men för att vara en relevant radiostation för muslimerna i Pemba tillgodoser de många fler behov i samhället. I Pemba försörjer man sig främst genom fiske och därför sänder de även socialt fördelaktiga program såsom lokala nyheter och väderleksrapporter.

Guvenören berömde Radio Wimbe för att göra bra radio för hela folket. De har redan installerat en kraftfull FM-sändare men trots detta uttryckte guvernören att han hoppades att radion kunde få en ännu starkare sändare på plats för att radion skulle fortsätta växa och nå fler människor med sina viktiga program.

Att få ett sådant erkännande från myndigheterna var en stor uppmuntran och inspiration för Farida och alla de anställda.

 

– Detta besök var mycket trevligt och positivt och vi kände hur Gud var närvarande under hela tiden, säger Farida.

Guvenören och de övriga gästerna lämnade radiostationen med en bibel i handen. Man gav även guvenören en enhet som fungerar både som ljudbibel och radiomottagare för att ge möjligheten att lyssna på Guds ord och Radio Wimbes alla program, närhelst han så önskar.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.