Ibra_och_din_församling2_bea

Pastor Linda Björnler från Pingstkyrkan i Härnösand är en av drygt hundra som tog chansen att knyta nya kontakter under missionskonferensen It is possible i Turkiet.

”Det är så spännande att se hur Gud leder i det här”, säger hon.

Redan första dagen på konferensen hamnade Linda Björnler tillsammans med exakt de människor hon kommit till Turkiet för att möta. Bland andra Sami som är en av nyckelpersonerna för att nå den Arabiska halvön. Arabiska halvön består av Saudiarabien, Jemen, Oman, Förenada Arabemiraten, Qatar, Kuwait samt öriket Bahrain.

”Vi behöver människor som är inspirerade och som har insikter kring hur situationen ser ut i området”, säger hon.

Tidigare har sundsvall pingst varit arbetsutskott för Jemen på den Arabiska halvön men sedan en tid har det förts diskussioner om att Härnösand Pingstförsamling tillsammans med Stigsjö Filadelfia ska ta över med ny energi.

”Det är en process som har pågått i över två år och har gått stegvis. De som är intresserade av mission får ett extra stort ansvar i det här. Men så klart blir det ett engagemang för hela församlingen”, säger Linda Björnler.

”Vi har nu följt Härnösand Pingstförsamling under några år. Ju mer jag lär känna dem, desto mer förstår jag att det är rätt för samarbetet. De har ett stort hjärta för området”, säger Sami.

Arbetet med arabiska halvön är känsligt. Att hålla kontakten kan i sig vara en utmaning.

”Tanken är att vi ska stötta i bön och även praktiskt så att arbetet för Ibras lokala partners flyter på”, säger Linda Björnler.

Beslutet om att bli en arbetsutskottförsamling är stort och har fått ta tid i bön och efterforskning.

”Att vara arbetsutskott är en stor skillnad, eftersom det innebär att vi tar ett stort andligt ansvar och behöver vara öppna för vad Gud vill i området”, säger Lina Björnler.

”Gud vill att alla ska bli räddade. Människors gåvor kommer i funktion. Gud har en strategi och sätter människor i arbete som håller i trådarna.

Arabiska halvön är enormt utsatt på ett sätt som inte syns i media.

”Som arbetsutskott kan vi inspirera andra församlingar att vara med i satsningar i området”, säger Linda Björnler.

Arabiska halvön är till hundra procent muslimskt.

”Vi behöver verkligen bön och support i vårt arbete”, säger Sami.

”Vi ska be och vara beredda på vad Gud vill att vi ska göra”, säger Linda Björnler.

 

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.