I vår värld kan vi se hur våld och hämnd regerar i många länder. Detta skapar konflikter mellan människor och grupper som verkar omöjliga att stoppa. I IBRA:s arbete kommer ofta vittnesbörd om svåra oförrätter, som är både obeskrivbara och omänskliga att bära. I ett mänskligt perspektiv finns sällan förlåtelse att få och den bild som presenteras är mycket dyster.
Ett exempel på detta är den terror som orsakas av fundamentalistiska terrorister, vilket leder till både förödelse och död. De kan de slå till med självmordsattacker och raider och sätter därigenom skräck hos lokalbefolkningen. I en del länder har motståndet mot fundamentalistisk extremism resulterat i långdragna och blodiga inbördeskrig. Men många blir passiva eller drivs på flykt.
Nu i vår mötte vi våra partner i ett land i Asien för samtal om hur vi kan nå ledande muslimer i regionen. I denna utmaning har vi två personer som arbetar tillsammans med IBRA. Vi kan kalla dem Shabir och Khaled.
Omar drevs på flykt undan ett inbördeskrig i sitt land och Khaled var tidigare terrorist och krigade för sin övertygelse i just det landet Shabir kommer ifrån. Nu är de båda Jesu efterföljare och arbetar för att budskapet om Jesus ska nå också till den muslimska världen. Åsynen av dessa två, där den ena varit förföljare och den andre förföljd var gripande. När Khaled bad Shabir om förlåtelse för den skada han gjort tidigare under sitt liv brast många av oss ut i gråt. ”Kanske kan jag nu genom evangeliet betala tillbaka lite av det onda jag tidigare gjort,” sa Khaled, innan han omfamnade Shabir. Tillsammans kan de nu dela Guds ord till den onådda folkgrupp i det landet som Shabir kommer ifrån.
Förlåt är inte bara ett ord; det är en aktiv handling. Det finns saker som i ett mänskligt perspektiv aldrig går att glömma eller bortse ifrån, och ibland går det inte att förlåta utan Guds hjälp. Det som händer i förlåtelsen är en upprättelse och en befrielse som gör att båda kan gå vidare – både den som ber om förlåtelse och den som ger förlåtelse.
IBRA når in till öppna hjärtan i slutna länder. Tack att du hjälper oss att berätta att det finns förlåtelse som går djupare än enbart ord! Som upprättar och förenar genom budskapet om Jesus Kristus.

Pontus Fridolfsson

Verksamhetsledare

IBRA

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.