Ibrahim lever dubbelliv: Utåt sett är han en from muslim. Men i hemlighet tror han på Jesus och ber för nationens frälsning.
Ibrahim växte upp i en muslimsk familj som var noga med att följa påbuden om fasta och fem böner om dagen. Men Ibrahim bad inte.
– Något var fel i mitt liv, och jag sökte efter något som gav mening.
En dag hittade han Kanal Hayat bland alla de hundratals satellitkanler han hade tillgång till och började titta på ett program med den populära programledaren Isik Abla.

Nyfiken på Jesus
– Jag blev så nyfiken på det hon sade om Jesus så jag ringde direkt kanalen.
Han fick kontakt med Ilhami som har ansvaret för uppföljningen på Kanal Hayat. Ilhami uppmanade Ibrahim att be till Jesus om allt som låg på hans hjärta. Ibrahim gjorde som Ilhami sa, trots att han inte trodde på Jesus från början.
-Det tog fem månader av läsning av Bibeln och av kyrkobesök. Sen vågade jag tro.

Min fru vet ingenting
Tre år senare har han fortfarande inte berättat för sin muslimska hustru om att han blivit frälst. Han tycker än så länge att det är ett för stort steg. Men han låter sina syskon i tron be för honom.
– Jag tror att vi som nation är sökare. Det finns en stor Gudslängtan i Turkiet. Jag själv har funnit frid, det är det jag vill berätta för folk, säger han.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.