När imamen kom till tro på Jesus, förådde hans hustru honom och han förlorade allt han ägde. Hans första reaktion var att förlåta: Om jag kunde få allt det där på orätta vägar, ska nog Gud ge mig andra möjligheter på rättfärdiga vägar.

En imam blev frälst och råkade ut för svår förföljelse då hans fru anklagade honom inför andra höga ledare. Till följd av det blev han fråntagen allt han ägde. Han hade haft affärsverksamhet och fastigheter. Nu var han helt utblottad.

Valde att förlåta
Trots att han var helt ny i tron valde han att förlåta.
-Jag känner i hjärtat att jag kan vara utan allt det jag förlorat. Om jag kunde få allt det på orättfärdiga vägar, ska nog Gud ge mig andra möjligheter på rättfärdiga vägar.
Till sina tidigare kollegor sa han:
-Jag ska inte hålla något ont emot er. Friden jag har i hjärtat vill jag inte byta bort mot någonting.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.