I januari 2017 köper Cajsa sin första Bibel, börjar på Alfa-kurs och blir pingstvän då hon några månader senare döptes i Sundsvall. Det var verkligen en helomvändelse, berättar Cajsa. Jag hade en otroligt vag och inte helt attraktiv bild av kristna. Men när en kompis som jag sett upp till och tyckte var en cool och smart tjej lade ut på Instagram att hon läste bibeln, utmanades jag i grunden och ville veta mer. Redan som liten, innan jag mött Jesus visste jag att jag ville hjälpa andra och göra verklig skillnad. När kriget i Syrien bröt ut sade jag att jag ville resa dit och göra något.

I samma veva upplevde Elias en nytändning i sin tro. Efter starka gudsmöten i barndomen och en släkt som bestod av flera missionärer, blev gymnasietiden lite av ett moment 22. Jag ville leva för Jesus och satsa allt, men lyckades aldrig hålla måttet. Så då tog jag ett strategiskt beslut att faktiskt inte ens försöka leva som kristen. Under sista året på gymnasiet kände jag mig helt tom och gav upp allt och grät ut till Gud. När jag fattade att det inte är jag som ska prestera utan att fokus ligger på Gud och vad han är kapabel till – började mitt liv om på nytt!

Under den här perioden var det något av en ungdomsväckelse i Sundsvall. Elias reste till Filippinerna och studerade campusevangelisation. Väl hemma fanns nyfrälsta Cajsa i myllret på universitetet och under ett år fanns de i samma team som jobbade målmedvetet med studenter, fixade event och gudstjänster för att kommunicera vem Jesus är. En helt fantastisk tid, minns Cajsa. Elisa och jag lärde ju känna varandra, men det var ingen riktigt nära relation. Även om jag hade ett väldigt gott öga till honom, skrattar Cajsa. Vi levde för att se fler upptäcka det vi upptäckt i evangeliet. Vi brann för att förklara så folk verkligen begrepp vad Gud kan göra.  

När året var till ända reste vi med i samma grupp på en konferens i Frankrike kopplat till studentarbetet. Jag hade lagt allt på hyllan vad gällde tjejer och hade helt fokus på Gud, berättar Elias. Dessutom var jag på väg till Tanzania för att gå Testa Mission, fortsätter han. Cajsa var i ungefär samma läge, och lade det helt i Guds hand allt som gällde framtiden och relationer. Under den veckan jobbade Gud med oss gällande vår relation. Vi kände varandras karaktärsdrag och sedan gjorde faktiskt Gud resten. Vi blev ett par några veckor innan Elias åkte till Tanzania och när Cajsa hälsade på under året friade Elias och de fick en tanzanisks förlovningsfest. Förra sommaren gifte de sig utanför Sundsvall och flyttade till Uppsala strax därefter. Utan tvekan kommer drivet och hängivenheten fram i samtalet. Kallelsen och medvetenheten är påtaglig. Att leva med och se människor komma till tro och växa är en gemensam passion för Cajsa och Elias. 
Frågorna om framtiden kommer upp och Elias och Cajsa tittar förväntansfullt på varandra. Jag vill att våra liv skall ge uttryck för den oerhörda tacksamhet vi känner, berättar Cajsa. Elias fyller i med Bibelns ord om att ge vidare som gåva det jag själv fått som gåva. Att vi får se fler upptäcka den nåd vi fått ta emot. Vi tycker livet med Jesus är ett äventyr! Vi vill inte skissa upp och berätta för Gud exakt hur vi vill att livet ska levas. Men vi längtar efter att tjäna Jesus och mission är ett stort intresse för oss. Vi är lyhörda för hur Gud leder. 

 

Idag jobbar Cajsa med administration i Uppsala Pingst och på IBRAs kommunikationsavdelning och Elias pluggar teologi och finns med i ett team i Nordupplandskyrkan i Tierp.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.