morocco-165764

Efter ett antal timmar på flyget landar vi i en nordafrikansk storstad långt ifrån den trygga miljö jag vanligtvis finns i. Det är en stor stad, med flera miljoner invånare. Det mesta är väl som vilken storstad som helst, men jag ser inte en enda kyrka. Människorna känns vänliga, kanske lite väl vänliga eftersom vi ser ut som typiska turister. När vi tittar in i olika affärer, restauranger och marknadsstånd finns det alltid en bild på landets ledare. Han är den som har makten och styr politiken.

Den dominerande religionen hindrar en aktiv kristen kyrka. Men den hindrar inte de troende från att dela ord om Jesus. Vi hade stämt möte med en av de som arbetar med uppföljningen av de mediesatsningar som IBRA har i landet. Efter några telefonsamtal möter vi honom på ett torg utanför ett café. Han smälter väl in i stadsbilden och utstrålar en stark värme och kärlek. När vi promenerar tillsammans med honom på marknaden ringer telefonen vid flera tillfällen. Telefonen är ett av hans redskap och tack vare den tar människor kontakt för att få vägledning i tron. Via de olika mediekanalerna har folk fått hans nummer och gett honom ett stort kontaktnät av personer han coachar.

Vi avslutar vår vandring vid tågstationen där han vill att vi ber tillsammans. Det är verkligen en stark stund vi får, att få stå tillsammans och be mitt i detta myller av människor och bilar, med vissheten att Jesus söker en relation med människor här. Vi ber om beskydd för vår vän och jag känner: ”Vad offrar jag för att tjäna Jesus?”

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.