Lagom till julen 2014 och efter mer än 50 år av konflikter meddelade USAs och Kubas respektive ledare att länderna nu tar ett stort steg för att närma sig varandra. Man lovade att åter uppta de diplomatiska relationerna, att häva restriktionerna och att internet-förbindelser till Kuba kommer att kunna upprättas utan tillstånd från USA. ”Vi kommer att avsluta en policy som inte längre fungerar och att normalisera förhållandet mellan länderna och därmed inleda ett nytt kapitel i Amerikas historia”, sa Barack Obama i en direktsänd presskonferens.

Denna nya situation som nu är en verklighet öppnar också nya möjligheter. Distansbibelskolan har besökt Kuba och mötte en växande och levande församling. Under åren som ligger bakom har många av församlingarna på Kuba letts av lekmannapastorer. Vid besöket på Kuba mötte man hundratalet lekmannapastorer på två seminarier. Suget efter att få studera Gus ord är stort och vi har nu fått en förfrågan om att starta upp distansbibelskola på Kuba. Genom en sådan satsning skulle vi nå mängder av ledare från flera olika kyrkor på Kuba.

Distansbibelskolan söker därför församlingar i Sverige som känner en kallelse att vara med och vinna Kuba för Kristus. Att träna nationella ledare, ge dom undervisning i Guds ord, verktyget att vinna sitt eget folk är troligtvis den bästa metoden.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.