Redan när jag var tonåring hade jag en längtan att få tjäna Gud.

Jag växte upp i en ganska trasig familj men jag fick gå i söndagsskolan. När jag bad hörde jag att Gud sa att jag skulle gå till ökenfolket. I mitt land fanns ingen öken, men jag visste ju att Gud hade sagt det. Det gick några år och när jag mötte folk från Nordafrika kom ”ökenkallelsen” tillbaka till mig.
Efter förberedelser flyttade jag till deras land. Jag lever ett enkelt liv i en delvis farlig miljö. Men jag befinner mig där jag vet att Gud vill ha mig. Så jag trivs.

Jag kan inte bo själv här utan måste vara inneboende i en familj. Här måste man jobba långsiktigt och med tålamod. När någon kommer till tro är det inte ofarligt att gå ut och berätta. I mitt arbete med att lindra nöden här får jag hela tiden nya kontakter. Det har tagit lång tid att bygga upp förtroende, men nu har jag kontakt med många. När en kvinna kom och ville döpa sig visste jag inte riktigt hur jag skulle göra. Här finns ju inget vatten alls. Då kom vi överens om att gå till byns badhus. När vi var på väg kom kvinnans syster och ville följa med. Åh nej, tänkte vi. Hur gör vi nu? Systern var inte alls troende och vi visste att hon inte skulle förstå. Men vi gick dit alla tre. Väl på plats, bad jag kvinnans syster gå ett litet ärende och så skyndade vi oss att genomföra dopet. Det kändes fantastiskt att hon efter lång tid valde att följa Jesus.

Det vatten vi dricker här hämtas upp i brunnen. Många här har blivit sjuka av vattnet och nu har jag också fått samma symptom. Jag vet att min ork avtar och att mina dagar är räknade, så jag är lite frimodigare nu med att berätta om den jag tror på. När jag träffar folk från andra länder får jag ofta frågan om vad jag behöver. De tycker ju att det verkar väldigt spartanskt att bo här i öknen. Jag brukar svara dem: En sak vill jag. Det är att du ber för ”mitt” ökenfolk! Det är allt.

 

 

 

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.