lightstock_57795_full_erik_thunberg

Min fru Habay och jag gifte oss 1997 och har bott i Koboko i fem år. Nu har det gått många år sedan vi gifte oss, men vi har ännu inte fått några barn. Vi har verkligen längtat efter att få bli föräldrar, men vi lyckades inte. Förra året, i augusti, lyssnade vi till ett av Studio Salaams program. Det handlade om att förtrösta på Gud. Efter programmet började vi be till Gud och säga att vi nu förtröstade på honom. Jag hade aldrig i hela mitt liv bett till Gud så; det var första gången jag vände mig direkt till honom i bön.

Följande natt hade jag en dröm. I drömmen blev jag tillsagd att jag måste sätta min förtröstan till Jesu kors. Det skulle resultera i att mitt hjärtas längtan skulle bli uppfylld. För första gången åkallade jag därför namnet Jesus, något som inte är tillåtet att göra inom islam. Men eftersom jag själv upplevt och hört att det var så jag skulle göra – det var inte någon människa som sagt det till mig – kände jag att jag både ville och måste bekänna hans namn på det sättet. Så jag sa: Jesus, i dag är jag redo att ta emot dig. Hjälp mig.

Därefter började jag gå i kyrkan. Nu är jag en kristen. Innan jag och min fru blev frälsta, fick vår längtan efter barn oss att söka oss till det ena sjukhuset efter det andra för hjälp. Men ingenting hände. Då sökte vi oss i stället till häxdoktorer. Vi gick till häxdoktor efter häxdoktor och spenderade mycket pengar på dem. Men det gjorde ingen skillnad, vi var fortfarande barnlösa. Men i dag tackar jag Gud för vad Studio Salaam har fått betyda för oss. Just som jag skriver detta är min fru gravid, och jag vet att det är tack vare vår tro på Jesus Kristus. I början blev jag förföljd av folk i vår omgivning för att jag vänt mig till kristendomen, men genom att de nu ser vad som händer i min frus kropp, har de upphört att förfölja oss.”

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.