När en muslim blir kristen är det viktigt att inte familjen splittras. Det är också ett löfte som Gud ger Abraham med orden: ”Alla familjer på jorden ska bli välsignade genom dig” (Första mosebok 12:3). Följande vittnesbörd är ett exempel på det.

I juni förra året var jag på min brorsons bröllop. Där mötte jag en imam och vi kom att prata om den sista tiden. Han förklarade för mig att det är genom Guds nåd och kärlek vi kommer till himlen och inte genom våra gärningar. Nåden var given oss genom profeten Jesus som levde för 2000 år sedan. Imamen förklarade att inte ens Muhammed, utan bara Guds nåd, han rädda mänskligheten.

Jag hade aldrig hört något liknande och kunde inte sova den natten. Nästa dag sökte jag upp imamen och bad om att fortsätta samtalet. Till min förvåning gjorde han referenser både till Koranen och till Bibeln. Men han visade tydligt hur Koranen hänvisar till Bibeln. Jag accepterade till slut Jesus som min mästare.

När jag berättade för min fru och mina barn vad jag lärt mig blev de chockade. Min äldsta son varnade mig och sa att jag skulle vara försiktig. Min fru var tyst under hela samtalet. När barnen lagt sig frågade hon vem jag hade pratat med. Sen bad hon mig att söka upp imamen igen och få mer undervisning så att jag kunde förklara bättre.

Efter att jag besökt imamen varje dag under en hel vecka, kom hela familjen tillsammans till honom och han gav oss undervisning. Den kvällen döptes vi i hans fiskdamm i trädgården.

Nu vill vi gärna ha hjälp i bön att vi ska kunna dela detta med alla i vår släkt.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.