1

Obs: Mannen på bilden har inget med artikeln att göra.

Jag heter Yassir, är 26 år och kommer från Marocko. Jag kommer från en konservativ muslimsk familj med rötter i Andalusien (dagens Spanien/Portugal som långt tillbaka hörde till det muslimska Osmanska riket). När jag besökte ställen i Spanien blev jag väldigt förvånad över folks livsstil och attityder. Det ledde till att jag började ifrågasätta islam, som jag tyckte gjorde att folk inte fick tänka själva. Jag sökte djupare i olika islamiska trosinriktningar, men avvisade till slut allt. Men satan lät mig inte vara ifred; jag kämpade länge mot svart magi och häxkonster. Det gick så långt att jag till och med talade med onda andar. Det var på gränsen att jag miste förståndet. Till slut drog jag mig bort från allt som hade med muslimsk religion att göra och blev ateist. Med det är svårt att leva i en kropp med en tom själ och tom ande …

Av en händelse mötte jag en kristen egyptier på facebook som hänvisade mig till en kristen marockan. För mig var det i sig obegripligt, att det finns kristna i Marocko! Men Gud har använt de personerna så att mitt hjärta blev mottagligt för att ta emot Guds ande. Ja, jag har fått ta emot Guds ande, som nu lever i mig och visar mig vägen, undervisar mig och ger mig styrka. Jag tog emot Jesus i mitt liv och mitt hjärta fick smaka sann glädje och frid.

Min glädje kommer att bli fullbordad när jag får möta andra kristna och kan bli döpt!”

Den kristne marockanen som Yassir fick kontakt med var Ahmed, som är en i IBRAs uppföljningsteam. De inledde kontakten på facebook och Ahmed kunde knyta ihop Yassir med ytterligare en ”uppföljare” som kunde träffa Yassir i hans hemstad. Just nu har teamet kontakt med fem personer som nyligen kommit till tro i denna stad. Förhoppningen är att man snart kan sammanföra dessa personer så att de kan bilda en liten grupp av troende som regelbundet träffas. Det är på så sätt husförsamlingsrörelsen växer i Marocko idag.

FOTNOT: Artikeln är hämtad ur IBRAs informationstidning Signalen.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.