Sahel kallas det bälte som sträcker sig från Senegal i väst till Sudan i öst.  Här är marken torr men bördig, området markerar brytpunkten mellan Saharas öken i norr och den mer sydligt liggande savannen.

Jihadistiska rörelser finns i hela Sahel, statskupper har avlöst varandra och situationen beskrivs som mycket instabil. Nu har säkerhetsläget i Sahel blivit än mer ansträngt och vi ser en ökad islamisering och oroligheter, speciellt i norr. Läget är allvarligt. Signalerna som når oss indikerar att ökad kontroll, ökad förföljelse ligger i luften. Sedan några år tillbaka har vi i nyhetsrapporteringen hört om destabiliseringen i norra delarna av Sahel, nu verkar de rebelltrupper och radikala rörelser tränga söderut och närmare huvudstäderna. Kvinnorna vittnar om klart ökad kontroll på att bära slöja och begränsas i samhället. Yttrandefriheten beskärs och klimatskiftet märks i allt fler människors vardag.

Det är hög tid att stärka de inhemska kristna och församlingarna i speciellt Mali, Niger och Tchad. När det gäller onådda folk är behoven – med tanke på detta – just nu allra störst bland fem kluster av onådda folk: Fulani, Tuareger, Songhai, Kanuri och Soninke.

”Så länge dagen varar måste vi göra hans gärningar som har sänt mig. Natten kommer då ingen kan arbeta.”

Johannes 9:4

Men Västafrika och Sahelregionen har fler berättelser än den ekonomiskt sköra och våldsutsatta. Här finns små församlingar som tagit sitt uppdrag på största allvar – att dela evangeliet vidare. Här finns kyrkor, församlingsledare och samfund som genom allt talar hopp och tro. Här kommer nya människor till tro. Kanske inte i så stora skaror just nu, men vi ser en längtan och hittills har det gått att verka ganska öppet.

Här finns folkgrupper där evangeliet inte nått fram ännu, Här finns språk som saknar bibel på sitt språk. Här finns många som ännu inte fått höra berättelsen om vem Jesus är. Här är vi satta att vara med och sprida hopp. 

Möjligheterna finns i våra händer. Mediekanalerna går det att köpa sändningsutrymme på. Än så länge. Nu kan vi göra skillnad. På IBRA har vi tillsammans med de troende i Västafrika att verkligen satsa för att ta berättelsen vidare. Då vi anar att det kan ligga andra tider runt hörnet, med större begränsningar för vad som går att göra har vi bestämt oss för att göra allt vi kan just nu.

Vi kallar det Operation Sahel.

Vill du vara med?

Med din gåva kan vi nå de onådda folken i Sahel innan dörrarna stängs.

 75 kr – Bibel eller audiobibel till någon som saknar en.
450 kr – Sänding via radio en gång i veckan i en månad.
2500 kr – En kamel till uppföljningsteamen för att kunna möta med kontakter i öknan
30 000 kr – Lärjungaträning för en grupp troende

Ge en gåva via Swish

9000761

Märk ”Operation Sahel”

Ge en gåva via Plusgiro

90 00 76-1

Märk ”Operation Sahel”

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.