Ester trodde att hennes kallelse som missionär innebar att hon skulle leva helt avskild för Gud och inte bilda familj.
Men Gud hade en annan plan – hon skulle gifta sig med en man med muslimsk bakgrund.
Nu arbetar de tillsammans för att sprida förlåtelsens budskap bland muslimer.
Ester arbetade på IBRAs kontor på Cypern med att följa upp lyssnare som skrivit brev till kontoret. Hon kände att ett land i Nordafrika låg speciellt på hennes hjärta och därför fick hon ansvaret för att svara brev därifrån.
När det var en man som skrev, hade hon pseudonymen Marcus som hon svarade med.
-Det var tillräckligt mycket för den man som skrev in att få svar på sina frågor om Jesus och onödigt att låta det faktum att jag var kvinna stå i vägen för budskapet, säger Ester.

Muslimer dödade hennes far
Hon är född i en katolsk familj i Mellanöstern där kristna och muslimer bor sida vid sida. Men när hennes far och hennes kusin dödades vid en checkpoint började hon känna hat mot muslimer.
De fick fly till en by där det bodde mest kristna. Muslimerna försökte de undvika så mycket de kunde. Det hus de bodde i tidigare brändes ned.
Hon fick ett jobberbjudande som lärare på Cypern och det var när hon kom dit som hon mötte andra kristna som hon tog emot Jesus. Bara kort därpå undrade man på IBRA om hon inte kunde ta hand om uppföljningen.
-Jag blev först chockad över att det fanns muslimer som var intresserade av Jesus. Jag kan inte säga när insikten kom till mig, men jag förstod plötsligt hur vi alla är i behov av förlåtelse; min pappa behövde förlåtelse och muslimen som dödade honom. Och jag behövde Jesus för att kunna förlåta, säger Ester.

Stark kallelse trots sjukdom
En man, Rasheed, som hon hade kontakt med kom från det land i
Nordafrika hon kände starkast kallelse för.
Han var kristen med muslimsk bakgrund och hade en lång lista hos sig med människor som behövde följas upp i hans land. Deras samtal handlade om uppmuntran och hur han bäst skulle serva sitt land.
Ester hade länge känt att hon ville komma till landet som missionär. Men hon drabbades av cancer och fick åka tillbaka till sitt hemland för att få behandling.
Ett år senare när hon var friskförklarad kände hon kallelsen stark igen.
Hennes familj tyckte inte om att hon reste som missionär till ett nordafrikanskt land. De tyckte att hon kunde komma hem igen istället. Dessutom var de inte glada för att hon var i ett muslimskt land med tanke på vad som hade hänt hennes far och kusin.
Men Ester var fast besluten att göra det hon kände var Guds vilja.
-Det var då jag träffade Rasheed första gången. Han blev förvånad över att få träffa en Ester när han hade förväntat sig en Marcus, säger hon och skrattar.

Nobbade frieriet tre gånger

De reste runt tillsammans till människor som skulle följas upp och på resan fördjupades också deras relation.
-Rasheed friade till mig tre gånger, men jag sa nej. Jag var övertygad om att Gud ville att jag skulle vara ogift och bara arbeta i hans verk. Inte vara hustru, säger Ester.
Hennes familj var inte heller glada för att hon skulle gifta sig med en man med muslimsk bakgrund.
Men till det hemliga bröllop de hade i en kristen underjordisk kyrka kom hennes bror och hans fru.
-Det var ett första steg mot att förlåta, säger Ester.
Rasheed började få ögonen på sig för att han blivit en kristen. Brevbäraren hade klagat hos polisen att han tagit emot kristet material, så polisen tog in honom på förhör. Rasheed mamma vädjade till polisen att släppa honom.
Då Rasheed och Ester fick en dotter valde de att flytta till ett säkrare land i Europa där de fortsätter sin gärning.
-Det är glädjande att både Rasheed mamma och syster tagit emot Jesus och blivit döpta. Även min familj har kommit närmare Jesus, säger Ester.
För någon som inte förstår skillnaden på att vara född katolik och en pånyttfödd kristen, vilken har den största skillnaden varit för dig?
-Tidigare hade jag ett oroligt sinne och var ständigt rädd för att någon i min familj skulle dö. Jag höll på så ända tills Gud gjorde det klart för mig; Jag älskar dem mer än vad du gör och jag tar hand om dem mer än du gör. Du behöver inte oroa dig. Nu är jag inte orolig längre. Jag hade också dåliga vanor tidigare, som att jag rökte och drack mycket. Det gör jag inte längre. Gud arbetar ständigt med dig när du blivit frälst och du blir aldrig färdig.

”Muslimer söker Jesus”
När hon är hemma på besök brukar hon bege sig till de områden där det bor mest muslimer.
-Jag är inte rädd, utan vill visa dem Guds kärlek. Jag åker dit och går runt bland dem och ler och frågar dem hur de har det. När jag hörde om att muslimer söker Jesus, vill inte jag vara den som blockerar deras väg till honom. Det var en upptäckt för mig, att de kan förändras.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.