Skärmavbild 2015-08-12 kl. 13.54.01

Pontus Perstrand, ungdomspastor i Pingstkyrkan i Eskilstuna, var en av deltagarna på en resa till Egypten och Etiopien för ungdomspastorer som Pingst arrangerade hösten 2014. Hur har du använt dig av det du var med om på resan, i ditt arbete?
– Den första söndagen efter att jag kommit hem predikade jag om olika sätt att vara missionär och visade lite film från resan i den stora gudstjänsten. Det var fantastiskt härligt och efteråt sa en av ungdomarna att missionärslivet lockade. Det är härligt att få vara med och skapa intresse för mission. Sen har jag ordnat tre uppföljningskvällar kring mission för ungdomarna. En kväll var Missionerande livsstil vårt tema och vi talade om orättvisorna i världen. Alla fick vatten och ett rån när de kom och sen under samlingen fick två personer mjölk och nybakat bullar och så pratade vi om hur det kändes för dem och för de andra.

– Det är jätteroligt att få vara med och peppa för olika sätt att hjälpa andra, också att visa på att mission inte alltid innebär att man måste åka till Afrika. Sättet man lever på är det viktiga, både lokalt och globalt.

– Jag tycker att jag fått bra respons på det och att ungdomarna blivit inspirerade att fundera vidare.

– Jag blev väldigt inspirerad och vill verkligen dela vidare det jag var med om och jag är jätteglad om jag kan tända en gnista för mission hos andra också.

Vad berörde dig mest?

– Alla människor vi mötte och att det blev så tydligt att mission inte är siffror, utan handlar om livsöden.
– Det blev också så klart vad som kan hända tack vare de pengar vi skickar härifrån.
– Jag blev även väldigt inspirerad av de lokala arbetarna och deras tro på Gud.
– Jag vill verkligen dela vidare det jag var med om och jag är jätteglad om jag kan tända en gnista för mission hos andra också.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.