Sonen var inlåst i källaren och väntade på att hans far skulle döda honom. Brottet var att han några år tidigare tagit emot Jesus. Då ringde sonen IBRAs uppföljningsteam. 
-Jag fick ett profetiskt tilltal som avslöjade en livslång skuld, säger uppföljaren.

En ung kille i ett land i Mellanöstern satt inspärrad hemma i källaren. Hans pappa hade hittat bevis för att han tagit emot Jesus och nu hade han tre dagar på sig att ändra sig, annars skulle hans far döda honom.
Sonen hade några år tidigare sett ett av de tv-program som IBRA är med och producerar och bestämt sig för att bli Jesu lärjunge, men hade lyckats dölja det.

Sonen var desperat
När hans bror kom med mat, fick han låna hans telefon. Han ringde IBRAs uppföljningsteam och var desperat.
“Jag vet inte vad jag ska göra. Han kommer att döda mig”, sa sonen.
IBRAs medarbetare fick en ingivelse.
“Låt mig prata med din far.”
“Men det går inte? Han kommer döda mig om du pratar med honom!”
“Som jag förstod det kommer han att döda dig ändå?”
Efter en kort överläggning fick vår medarbetare prata med pappan. Han berättade att han var programledare för det program som sonen sett på då han kom till tro på Jesus. Pappan sa att han skulle döda honom också.

Profetiskt tilltal
IBRAs medarbetare upplevde att han fick ett profetiskt tilltal och sa till pappan att han visste om att han hade problem med ryggen.
“Det är ingen hemlighet. Det kan min son ha berättat för dig”, svarade pappan.
“Men jag vet också att det beror på en sak som hände dig för länge sedan och som du inte har kunnat släppa taget om”, sa medarbetaren.
Han såg en bild för sitt inre då pappan var liten, kanske fem, sex år. Hanekte i en verkstad och hans pappa låg under en av bilarna och mekade. Dågick den lille pojken fram till bilen och lossade domkraften, och pappan dog av skadorna.

Pappans smärtor försvann
Han berättade då för IBRAs medarbetare att hans pappa våldtagit honom flera gånger när han var liten och att han bara hade tänkt skrämma sin far för att han inte skulle göra om det. Han död låg nu tungt på hans samvete.
“Idag har du möjligheten att både förlåta din far för det han gjorde mot dig och ta emot förlåtelse för det du gjorde för din far”, sa vår medarbetare.
De bad tillsammans och mannen upplevde hur hans smärtor försvann. Genom samtalet kunde han börja nytt liv. Han gick genast ned till källaren för att släppa ut sin son – som var livrädd att hans far nu skulle döda honom.
”Samma Jesus som du tror på har nu helat mig”, sa pappan.
Både far och son är nu med i det team som sprider vidare förlåtelsens budskap i ett land där Jesus är förbjuden.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.