lightstock_117180_small_erik_thunberg_

Efter den arabiska våren som startade 2011 med stora politiska omvälvningar i bl a Egypten och Tunisen har det blivit lättare att arbeta öppet med kristen mediaproduktion i dessa länder. Sedan en tid tillbaka driver vi en 24-timmars webbradiokanal ”Radio SAMA” med bas i Egypten och produktion i många olika arabländer.

På det här sättet kommer vi närmare mottagarna och vi får mer radio ut ur varje satsad krona från församlingar i Sverige. Säger Arne Winerdal, ansvarig för Cypernkontoret.

För bara 10-20 år rattade man in programmen via en vanlig radio. Nu kanske man lyssnar via en mobilapp på telefonen som är kopplad till Internetsändningarna.

Många når oss via Facebook, där vi lägger ut länkar till programmen så att fler och fler kan lyssna. Vi fick nyligen rapporter från lyssnare i Mauretanien, Palestina och Libyen. Vi sänder på fler olika dialekter av arabiska så att många olika folkgrupper ska känna igen sig.

Tack vare sociala medier kan vi få snabb och omedelbar respons från lyssnare i många olika länder.

I Egypten har vi bl a två medarbetare – Sarah och Sylvia – som direktsänder radio fem dagar i veckan och sex timmar per dag. Det är något helt nytt i IBRAs historia!

Din hjälp behövs! Bli månadsgivare här!

 

 

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.