– Vi är ett mediahus som satsar på radio, TV, Internet och sociala medier, säger chefen för Voice of Peace Jariya Sornmayuara som leder arbetet.
Voice of Peace startades för drygt 50 år sedan av den legendariske danske mediamissionären Viggo Sögaard. Idag bedrivs arbetet från en byggnad som inrymmer både TV-studio och en professionell inspelningsstudio för musik och radioprogram.

Voice of Peace ligger i centrala Chiang Mai – ungefär en timmes flygresa från huvudstaden Bangkok. I det dagliga arbetet arbetar personalen intensivt för att använda en blandning av olika media för att nå fram till hjärtat på de miljontals Thailändare som ännu inte upplevt Jesus. Jariya Sornmayuara lyfter fram fördelarna med att blanda utbudet via olika medier:

  • Radio utmanar människor eftersom det är lätt att lyssna var som helst.
  • TV och rörlig bild fungerar perfekt för att dra uppmärksamheten till sig.
  • Tryckta medier har en stor fördel när det gäller att förklara och fördjupa.
  • Med hjälp av sociala medier får man direktkontakt med människor som omedelbart vill ha svar på frågor som har med tro att göra.

– När vi drog igång programserien ”Räkna Guds välsignelser” var det självklart att skapa en egen app, där våra lyssnare direkt kunde ta del av programmen i sina mobiltelefoner – och samtidigt ge respons!

– I många lokala kyrkor här i Thailand fungerar CD- och DVD-skivor jättebra, eftersom det är lätt att sprida radio- och TV-program till helt nya lyssnargrupper.

Voice of Peace har fått stort erkännande från Thailands myndigheter.
– När kungen i Thailand avled 2017 producerade vi en musik-CD i vår studio, berättar Jariya Sornmayuara.  Vi fick sedan möjlighet att överlämna den här fina musik-CDn till kungafamiljen i samband med att hela Thailand sörjde den bortgångne kungen.

Voice of Peace har också fått fina utmärkelser för radioprogram om sexindustrin i Thailand, som är ett stort samhällsprogram. Sedan starten på 1960-talet har man bit för bit byggt upp ett grundmurat, positivt rykte när det gäller mediautbudet.

Tidigare sände man regelbundet program på nationell TV i Thailand, som spelades in i den egna, rymliga TV-studion, som Voice of Peace äger.

– Av ekonomiska skäl lägger vi numera ut våra TV-program på Youtube och sprider DVD-skivor med inspelningarna. Det har blivit för dyrt att köpa tid på de officiella kanalerna, säger Jariya Sornmayuara.
– Men på radiosidan går det desto bättre. Vi sänder varje dag via sex dominerande, nationella kanaler och sedan låter vi 150 lokala radiostationer ladda upp våra program och återutsända dem. Det ger oss god täckning i hela landet.

Voice of Peace arbetar med bibelkurser, där lyssnarna får fördjupa sig i kristen tro. Man har också kommit in i flera fängelser, där fångar kommit till tro som ett resultat av arbetet.

– Jag har en medveten strategi när det gäller nyanställda i Voice of Peace, säger Jariya Sornmayuara.  
– Jag vill ligga i framkant när det gäller sociala medier, Internet och andra kommunikationskanaler som växer fram. Därför fyller jag numera på med folk i 20-25-årsåldern som har utpräglad fingertoppskänsla när det gäller det allra senaste på kommunikationsområdet.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.