tomatoes-73913_640

Furaha är 24 år. Hon är tomatförsäljare på marknaden, gift och mamma till två små pojkar som är två och fyra år gamla. Familjen bor i ett litet hus i staden Bukavu i DR Kongo.
För några år sedan såg livet annorlunda ut för Furaha. Hon föraktade alla hon hade omkring sig. I hennes ögon var alla människor värdelösa. Hon såg ingen mening med att hälsa på folk. Hon hade ingen respekt för något eller någon. Hennes bästa vän var ölflaskan.

– Det var som om det fanns något ont inom mig som inte tyckte om människor, säger Furaha. Furaha blev frälst som tonåring, men lämnade sedan både kyrkan och Gud. Men vuxenlivet blev inte som hon hade tänkt sig. När Furaha hade fått sin andre son var hon ofta hemma och kunde därför lyssna mycket på radio.

– Jag lyssnade på många olika kanaler, men det var något med IBRAs program som fångade min uppmärksamhet på ett speciellt sätt. Orden gick liksom inte bara in i mina öron, utan de kom in i mitt hjärta. Jag kan inte förklara det på något annat sätt. Jag fick höra lovsånger som lockade mig tillbaka till Gud. Dagen efter en massa festande och droger, med böjda knän bredvid radion, omvände hon sig på nytt.

– Deras sång gjorde att jag själv ville börja sjunga. Minnena från tiden med Gud kom tillbaka, och till slut var jag tvungen att böja knä och be Gud om förlåtelse för hur jag levt mitt liv. Än en gång gav jag mitt liv till Jesus. Efter denna upplevelse har Furaha gått med i den lokala församlingen. Hon respekterar och älskar sina medmänniskor. Hon rör inte längre öl eller andra starka drycker. Hon säger att det onda inuti henne är borta, och att Jesus har hjälpt henne att se hur värdefulla och vackra alla människor är. Furaha engagerar sig i dag även i gamla människor genom att hjälpa dem med hushållssysslor och ge dem mat.

– Det var den helige Ande som drog mig tillbaka till Gud. Lovsången de spelade på radion fick mig att omvända mig, säger hon med ett stort leende och börjar sjunga den låt som blivit hennes favoritlovsång.

FOTNOT: Denna text är tagen från e-boken ”Funnen av Gud”. Du får den gratis om du anmäler dig till IBRAs maillista!

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.