IMG_5765

Människor börjar tro på Jesus och de nytroende träffas i hemmen för att fira gudstjänst. Det händer just nu i Turkiet, genom den fantastiska tv-kanalen Kanal Hayat som IBRA är del av. Programutbudet av andra turkiska språk ökar stadigt.

När IBRA 2005 började planera för att starta en kristen tv-kanal på turkiska var det många som ifrågasatte om detta var möjligt. Hur skulle man få sändningstid? Vilka troende turkar skulle våga visa sitt ansikte på tv? Fanns det troende tv-kunniga turkar?

Men 2008 var kanalen igång och idag sänds program dygnet runt, på turkiska, azeriska, turkmeniska, uzbekiska och det senaste tillskottet; syrianska. De resultat som uppnåtts under de första sju åren är häpnadsväckande och visar att Kanal Hayat är mycket mer än bara en tv-kanal. IBRA har kunnat följa personers resa från att vara sökare, hitta tv-kanalen, komma till tro, börja längta och be efter en gemenskap med andra troende och få sen en församling växa fram i det egna hemmet!
Det vi med säkerhet vet är att de senaste åren har 3000 personer kommit till tro genom Kanal Hayats program och arbete! Bara i Turkiet har mer än 15 husförsamlingar fötts och de redan existerande små kyrkorna har fått fler medlemmar.

I Turkiet är den stora majoriteten av befolkningen (på cirka 75 miljoner) muslimer. Officiellt talar man om endast 7000 Jesustroende i landet, förutom de små traditionella kyrkor som finns. Men våra partner menar att det troligen rör sig om 30 000 ”inofficiellt troende”. Vi tror att detta bara är början på en tid då Jesus blir känd i detta område där de första kristna församlingarna föddes.

En av de senaste satsningarna för Kanal Hayat är program riktade till Svartahavsområdet i Turkiets nordöstra hörn, på gränsen till Georgien. Här känner vi bara till fem troende bland de cirka 7 miljoner invånarna!
Ett allt större fokus läggs också på barnprogram. Bland annat producerar vi en serie som kallas ”Kompasset”. Dockor, sånger och berättelser från Bibeln (från skapelsen till Johannes uppenbarelser) lär barn att Bibeln är väldens bästa kompass i livet.

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.