”Det är tid för Guinea nu!”

Marcus Svedman, IBRAs regionledare för Västafrika, satt på en flygplats i Paris ett par timmar i somras och väntade på anslutningsflyget till Västafrika när visionen kom. När han bläddrade i några turistböcker fick han plötsligt bilden klar för sig:
-Precis som Guinea är källan till de stora floderna som förser hela regionen med vatten, så ska också det levande vattnet – evangeliet – utgå därifrån. Det är mycket som talar för att det är tid för Guinea nu, säger han.

Marcus Svedman läste om att Guinea var ett av de regnigaste i de annars torra områdena i Västafrika. Han såg på kartan och blev plötligt uppmärksam på att de stora floderna; Senegalfloden, Gambiafloden och floden Niger – alla har sina källor i Guinea.
Han tänkte “Wow! Tänk om det är samma sak med Guds ord? Tänk om det från Guinea som Guds ord ska sprida sig till de andra regionerna i Västafrika?”

Spridas genom folkgrupp
När Marcus Svedman kom fram var regnperioden igång.
-När jag upplevde ösregnet under den veckan och inte bara läste om det, stod det klart för mig att det kunde finnas ett budskap i den insikten som började växa fram hos mig i Paris. Vi bad över det och jag har delat det med andra senare. Det är mycket som talar för att det är tid för Guinea nu, säger Marcus Svedman.
En viktig folkgrupp som Västafrika-teamet arbetar för att nå är Fulanifolket. Det var de som först tog islam till regionen en gång.
-Kanske är det genom dem som evangeliet ska sprida sig i regionen också.

Vill du stötta IBRAs arbete för att nå Fulanifolket, ge en gåva via Swish till nummer: 9000761

Vi når öppna hjärtan i slutna länder

Tillsammans kan vi berätta om Jesus i 60 länder på 100 språk. Bli månadsgivare - ett enkelt och praktiskt sätt att skapa lärjungar tillsammans med IBRA.